Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A K&H banknál az első jóváhagyott hitelkérelmet beadó házaspár hitelkiváltásra vette fel a babaváró hitelt. A K&H becslése szerint az első három hónapban 300-1000 igénylés érkezhet a pénzintézethez, és évente körülbelül 10-20 milliárd forint összegben folyósíthat majd babaváró hitelt a bank. Az átlagos hitelösszeg a pénzintézet várakozásai alapján 8 millió forint körül lesz.

A K&H szerint az ügyfelek körülbelül harmada a meglévő lakáshitele vagy személyi kölcsöne kiváltására fordítja majd a hitelt, illetve a lakáskölcsönök iránt is megugorhat a kereslet, hiszen a 10 millió forint sok esetben nem fedezi a megvásárolni kívánt lakás vételárát. A hiteligénylőknek a rendeletben előírt feltételek teljesítésén túl meg kell felelniük a K&H Bank hitelképességi vizsgálatának is.

A Takarék Csoport szerint 2022 végéig nagyjából 60 milliárd forint babaváró hitel kihelyezésével számol, az indulást követő hónapokban jelentős számban várják az igényléseket. Átlagosan 6 millió forint összegű babaváró hitel igénylésére számítanak a Takarék Csoportnál. Várakozásaik alapján sok ügyfél fogja igényelni a maximális 10 millió forintos hitelösszeget.

A Raiffeisen Bank tudatta: több száz érdeklődő előzetes bírálatát végezték el idáig, ezekből több igénylést már be is fogadtak. Az igénylések jelentős részénél még a szükséges igazolások leadására várnak. Várakozásaik szerint az első hitelek folyósítását a jövő héten kezdik majd. Az átlagosan igényelt hitelösszeg a mostani adataik alapján közelít a maximális 10 millió forintos hitelösszeghez. Az idei év végéig további több ezer ügyletre számítanak.