Borkai Zsolt túlélte a botrányt, maradt Győr polgármestere

Hiába nemcsak a helyi, de még az országos közbeszéd is Borkai Zsolt adriai hajóútjára és szexbotrányáról szólt, nem büntették meg a választók, így újabb öt évig a fideszes politikus marad a helyi polgármester.
Szabó Dániel, 2019. október 13. vasárnap, 23:10
Fotó: MTI Fotó

Nem váltották le Győrben Borkai Zsoltot, a Fidesz-KDNP polgármesterét a választók: 44,33 százalékkal nyerte a megyeszékhelyen a választást, 42,86 százalékkal az összellenzéki jelölt, Glázer Tímea előtt. Összesen 641 szavazaton múlt a város vezetésének sorsa.

Pár hete még biztosnak tűnt volna Borkai győzelme, mert az egykori olimpikon 2006 óta tartó regnálást eddig mindig magabiztos győzelmekkel biztosította be. Azonban nem egész két hete egy blogon kikerült egy videó, ahol a politikus állítólag kokainmámorban látható prostituáltakkal egy szexorgián. Az ügy nem is  maradt győri karanténban, országos ügy lett belőle, a sajtóban pedig több gyanús ügylet is előkerült Borkai holdudvarából, cikkek jelentek meg például Rákosfalvy Zoltán ügyvéd földszerzéseiről az Audi-gyár mellett.

Borkai a vádakra úgy reagált, hogy a felvételeken semmi illegális nem látható, de hibázott és helytelenül cselekedett. Azután viszont sorra mondta nyilvános szerepléseit. Már a kormánypárti sajtótól is úgy tűnt, selyemzsinórt kapott: péntek este megjelent, majd eltűnt egy cikk a Magyar Nemzetben, amely lemondásra szólította fel. Orbán Viktor miniszterelnök pedig a vasárnapi szavazatleadásakor azt mondta, először a választók, aztán ő mond majd véleményt Borkairól, amit többen fenyegetésként értelmeztek. A szavazópolgárok viszont a jelek szerint feloldozták.

"A választók döntöttek róla, de hétfőn a miniszterelnök fog, és azt azért érdemes kivárni" - mondta Szijjártó Péter külügyminiszter Borkai sorsáról.

Az egykori olimpikont a városi közgyűlésben Fidesz-KDNP-s többség várja majd.

A további választási eredményeket ezen a linken érheti el.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

znojmo, 2019.10.16 09:04

A győri választók azon részre aki erre a mocsokra szavazott erkölcsi nulla a szememben.
Minden megoldódott Borkai kilépett a Fideszből, nem is zárták ki, hanem kilépett. Ez az ország megérdemli a sorsát, Győr meg pláne. Züllött piszkos város.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

antitroll, 2019.10.16 08:01

@Borisz1106:
Nyilván egyszerűbb az átminősítés után minden. Gondolom az átminősítés azért is történt meg később, mert annak ténye az árat automatikusan emelte volna.
Jó lenne látni a kronológiai sorrendet az opciós vételi szerződések megkötése, az átminősítés és az AUDI letelepedési döntés között. Ámbár az utóbbi hivatalos bejelentése nem feltétlenül azonos a bennfentes információkkal.
A földhivatal az opciós vételi jog bejegyzést nem vizsgálja. Egyáltalán befogadja? Szerintem igen.
Azért nem vizsgálja, mert a törvényi feltételeket a tulajdonváltás időpontjában kell vizsgálni. Változhatnak közben, ahogy itt is. Hiába van bejegyezve opciós vételi jog, ha azzal nem tud élni az opció tulajdonosa.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

atombandi, 2019.10.15 21:38

@Borisz1106:
Azt kell megerteni, hogy a jog szerint nem lehet elitelni. A "lopas" csak erkolcsi ertelemben valosult meg, az ugyeletek papirokkal fedezve vannak. A torvenyek is ugy lettek kialakitva, hogy torvenyes legyen a lopas. Intezmenyesitett. Ezert gaz, ha a politika es a gazdasag ennyi osszefonodik, mint a fidesznel. Minden arrol szol, hogy az oligarchak vagyona novekedjen, ha kell torvenyeket modositanak, meg az alkotmanyba is beleteszik. Amikor maffiaallamrol beszelunk, akkor pontosan ezt ertjuk alatta.

O1G
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Borisz1106, 2019.10.15 20:26

@atombandi: "Azt mondtam, hogy a torveny vedi a kisembert, hogy megkapja a penzet. Nyilvan nem tudja azt mondani, hogy 10*-es aron adom"
De mondhatja, sőt ha perre viszi a kisajátítás nem áll meg, mivel ez nem közérdek matt történt. Itt gyár épül nem autópálya, metro, vagy vasút.

"Az allam es az onkormanyzat pedig vallalja a ra eso koltsegeket. "
Dehogy vállalja. Neki egy Ft-jába nem kerül szóval minek tenne bele közpénzt. :-))

"Itt az tortent, hogy a foldtulajoktol apropenzert megvettek a foldjuket, es zsiros penzekert adtak tovabb. "
Nem tudom mennyi volt az "aprópénz". A többi igaz. Bár lóvé csak 2014-ben lett az ügyletből. Szóval aki 1,5 milliárdot betesz 3-4 évre ilyen teleküzletbe az biztosra megy!
"Az onkormanyzat nem elt a kisajatitas eszkozevel, hiszen borkainak kellett volna a borkai haracsolasat megakadalyoznia."
Nem is élhetett volna szerintem ilyennel az önkormányzat, ahogyan Debrecenben sem éltek vele. Másrészt drága lett volna. 2012-ben keresztre feszítik Borkait ha ebbe önkormányzati pénzt tol bele 2 évre ráadásul akkor már késő is volt. Itt 2010-ben kellett volna lépni. Akkor még az eredeti tulajoknál voltak a szántók.

"Kikerulted a kerdest, mikeppen velekedsz az ujrazo polgarmesterrol es azokrol, akik ujravalasztottak? "
Egy sz@rházi kurvapecér aki teljesen lejáratta magát. Ahogyan írtam még a választások előtt én nem szavaztam volna meg.
"Amit Borkai művelt az gusztustalan, hányinger. Ha még megválasztják is nem biztos, hogy kitölti az 5 évet (én nem szavaznék rá). Főleg ha tényleg jön valami bizonyíték ellopott közpénzekre és feljelentést is tesz az illető. Akkor esélyes, hogy Simonka 2 lesz belőle."
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Borisz1106, 2019.10.15 20:10

@antitroll: És mi avn ha az opciós szerződés így kezdődik:
"ha a törvényi feltételek lehetővé teszik...."
Szerintem ilyet nem lehet csinálni szántó esetében, mivel ott törvényileg van szabályozva már egy elővásárlási jog. Szóval olyan vételi jogot bejegyezni egy szántó területre (mégha az is a feltétel, hogy belterület legyen) amin törvényileg szabályozott elővásárlási jog van, annak - még ha lehetne is ilyen - nem sok értelme van. Ráadásul ennek a vételi opciónak be kell kerülnie az ingatlan-nyilvántartásba. Nem átminősítés utáni sztori ez? Onnan simán működik amit leírtál és esélyes, hogy így is történt ez itt. De akkor már a megfelelő emberek, a kiválasztott "földművesek" voltak a szántók tulajdonosai.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html