Brüsszel tanulmányozza Trump rendeleteit

Az Európai Bizottság tanulmányozza Donald Trump amerikai elnök rendeleteit, hogy kiderüljön, vonatkoznak-e azokra, akik a beutazási tilalom által érintett valamelyik ország és az Európai Unió kettős állampolgárai - közölte hétfőn Margarítisz Szkínász, az Európai Bizottság vezető szóvivője.
MTI, 2017. január 30. hétfő, 14:10
Fotó: MTI/EPA

"A helyzet nem egyértelmű" - mondta a szóvivő. A bizottság és partnerintézményei jogi szempontok szerint vizsgálják meg, hogy a meghozott amerikai intézkedés milyen hatással lehet az Európai Unió polgáraira. Hozzátette, a bizottság biztosítani fogja, hogy ne érhesse hátrányos megkülönböztetés az unió polgárait. "Ez itt az Európai Unió, és az Európai Unióban senkit nem különböztetünk meg nemzetiség, származás, vagy vallás alapján" - szögezte le Szkínász.

Margarítisz Szkínász hangsúlyozta, az Európai Unió nem csak a menedékkérők esetében nem tesz különbséget ember és ember között, hanem semmilyen más esetben sem. Az Európai Bizottság folyamatosan és következetesen hangsúlyozza elkötelezettségét ezen alapelvek mellett - közölte.

Donald Trump a pénteken aláírt, azonnali hatályú rendelettel 120 napra felfüggesztette a menekültek befogadásáról döntő amerikai rendszer működését, azaz a következő négy hónapban egyetlen új menekült sem léphet be az Egyesült Államokba, a szíriai menekültek befogadását pedig határozatlan időre állította le. Emellett hét, többségében muzulmánok lakta országok állampolgárai 90 napig nem utazhatnak be az Egyesült Államokba.

Trump véleménye szerint a rendelet nem "muzulmán tilalom", és azt a célt szolgálja, hogy megvédje az amerikaiakat a terrorizmustól.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

ablakzsiraf, 2017.01.30 14:58

Az jó. Hozzanak létre bizottságokat, meg azok albizottságait is a részletesebb tanulmányozáshoz, készíttessenek hatástanulmányokat, majd szavaztassák meg a tanulmányok elfogadását, az EP, majd az ET-ben, ha ez megvan, akkor dolgozzanak ki ajánlásokat arra nézve, hogy miként oldható meg, hogy mindez ne befolyásolja a lamantinok párzási időszakát. Majd ezeket az ajánlásokat bocsássák társadalmi vitára, majd szintén szavaztassák meg a megfelelő grémiumok előtt. Ha valaki kifogást emelne menet közben, természetesen az EB elé kell vinni a kérdést, aki 5 éves eljárást követően a tagországok hatáskörébe utalhatja a kérdést, és javaslatot dolgoz ki számukra, annak kezelésére...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

na4, 2017.01.30 14:31

Hahaha, a brüsszeli tirpákok nem tudnak mit kezdeni Trump-pal :-))
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html