Több mint 300 millióba került Erdogan és Putyin biztosítása

Több mint háromszázmillió forintjába került a magyar rendőrségnek és a Terrorelhárítási Központnak, hogy Orbán Viktor miniszterelnök először az orosz, majd a török elnököt fogadta egy hónapja - közölte az RTL Híradó a Népszava összesítésére hivatkozva.
Domokos Erika, 2019. december 1. vasárnap, 13:45
Fotó: MTI Fotó / Illyés Tibor

Vlagyimir Putyin orosz elnök október 30-án járt Budapesten. Az ő látogatásával kapcsolatban a rendőrség 106 millió forintot költött, ez személyi juttatásokra és járulékokra, valamint dologi kiadásokra ment el. A látogatás kapcsán például 216 járművet szállítottak el Budapest utcáiról, ami bő 4 millió forintba került.

Egy héttel később Erdogan látogatott Magyarországra, rá többet költöttek. Ő több helyen járt Budapesten, mint Putyin, és a rendőrség teljes utcákat ürített ki az útvonalán. Ekkor szinte összeomlott a fővárosi közlekedés, az utcákon, aluljárókban ragadtak az emberek, mivel nem engedték közlekedni őket a delegáció vonalán. A rendőrségnek 176 millió forint kiadása keletkezett - közölték az RTL Híradóval.

A két államfőre így összesen 284 millió forintot költött a rendőrség, és ha hozzáadjuk ehhez a Terrorelhárítási Központ 19 milliós kiadását, akkor a kiadás meghaladja a 300 millió forintot.

 

 

HOZZÁSZÓLÁSOK