Hamis iratokkal akart autót venni - 12 évet is kaphat

Hamis iratokkal akart 5,5 milliós hitelt felvenni az autóvásárláshoz egy győri férfi, ám hitel helyett üzletszerűen elkövetett csalás bűntette és más bűncselekmények miatt emeltek vádat ellene és két társa ellen - közölte a Győr-Moson-Sopron megyei főügyészség.
Szepesi Anita, 2018. július 23. hétfő, 07:44
Fotó: Napi.hu

A férfi 2010-ben hamis okiratokat adott át társának, majd azokkal Győrben hitelkérelmet nyújtottak be egy 8,5 millió forint értékű autó finanszírozására. A hitelkérelemhez a győri férfi a jogosítvánnyal, munkahellyel nem rendelkező társának hamis osztrák vezetői engedélyt és hamis munkáltatói igazolást adott át, és azok sikeres felhasználásáért 200 ezer forintot ígért neki.

A hitelintézet azonban az igényelt 5,5 millió forint kifizetését megtagadta, mivel megtudta, hogy a felhasznált iratok hamisak.

A nyomozás során az iratokat felhasználó elkövető európai elfogatóparancs alapján került vissza Magyarországra.

Az elkövetőket az ügyészség a minősített csaláson kívül közokirat-hamisítással és hamis magánokirat felhasználásának vétségével vádolja. A bűncselekmények felbujtójával szemben - mivel cselekményeit más bűncselekmények mellett, rendszeres haszonszerzésre törekedve követte el - tizenkét év szabadságvesztés szabható ki. Társával szemben a büntetési tétel hét és fél évig terjedő szabadságvesztés - írja a főügyészség.

(Ezt olvasta már? Bróker Marcsi hazamehet a börtönből)

Fotó: Police.hu

HOZZÁSZÓLÁSOK