Nagy tervei vannak a kormánynak Debrecennel

Regionális központtá fejlesztenék 2030-ig Debrecent. A kormány 130 milliárd forintot csoportosít át a fejlesztésre - derül ki az MTI híréből.
Szabó Dániel, 2018. december 5. szerda, 16:17
Fotó: Napi.hu

Alapvetően változtatja meg a keleti régióban élők mindennapjait a Debrecen 2030 program, amelynek célja, hogy a hajdú-bihari megyeszékhelyet 12 éven belül az országhatárokon átnyúló hatású üzleti, innovációs, közlekedési, oktatási, kulturális és egészségügyi központtá tegye - jelentette ki Palkovics László innovációs és technológiai miniszter szerdán Budapesten.

A Debrecen észak-nyugati gazdasági övezetének ipari és infrastrukturális beruházásainak előkészítése, megvalósítása érdekében együttműködési, támogatási megállapodást írt alá a miniszter Papp Lászlóval, Debrecen polgármesterével. Palkovics László elmondta, a megállapodás alapján a kormány 130 milliárd forinttal támogatja a közúti és vasúti fejlesztéseket, valamint a közműberuházásokat.

Debrecen történetének legnagyobb összegű támogatását írták alá, és hozzátette, a város növekedésének alapja a gazdaság, az elmúlt három évben 500 milliárd forint működőtőke érkezett a városba, és 600 ezer új munkahelyet hoztak létre - tette hozzá Papp László.

A városban a legnagyobb fejlődést a BMW hamarosan létesülő gyárától várják.

HOZZÁSZÓLÁSOK