Demonstrálnak a vasárnapi zárva tartásért

Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete nem hagyná annyiban, hogy a boltok újra kinyithatnak vasárnap.
Napi.hu, 2016. április 13. szerda, 17:48

Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete április 17-én (vasárnap) demonstrációt hirdet Budapestre, a Nemzetgazdasági Minisztérium Honvéd utcai épülete elé.

A megmozdulás végén egy petíciót adnak át Varga Mihály miniszternek. Ebben kifejtik: felháborítónak tartják hogy a kormány egy tollvonással, rekord gyorsasággal megszüntette a vasárnapi zárva tartást a kereskedelemben. Szerintük a kereskedelmi munkavállalók nem szeretnének vasárnap dolgozni, de ha már erre kényszerítik őket, fizessék meg a családjaiktól elrabolt időt.

A kormánynak azt üzenik, hogy "a kereskedelmi dolgozók nem bábok a politikai játszmák sakktábláján".

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Franci111, 2016.04.14 08:42

A szakszervezet vezetőinek kötelessége,hogy a kereskedelemben dolgozók érdekeit védje.De ez még nem jelenti azt,hogy ezzel vissza állításra kerülne a vasárnapi zárva tartás.E sorok írója tudja és ismeri,hogy milyen rosszul eső érzés vasárnap sőt még ünnep napokon is dolgozni.Olyan munka helyen dolgoztam ahol az év minden napján dolgozni kellet mivel romlandó folyadék az az tej begyűjt tartály autóval és kamion nagyságú tartály autókkal is volt szerencsém szállítani Békés megye tej feldolgozó gyáraiba és üzemeibe.Már abban az időben is kialakult egy olyan fizetési gyakorlat,hogy a vasárnapokért az 1970-es években 40-Ft Az ünnep napokért meg 60-Ft.Nekem úgy tűnik,hogy a kereskedelemben dolgozók is kaphatnak a fizetéseiken felül a vasárnapi munkáért valamennyi többlet juttatást.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html