Dübörög a jólét - erre költ egyre többet a magyar

Tavaly decemberben 5 százalékkal emelkedett a kiskereskedelmi üzletek forgalma - adta hírül második becslését a KSH.
Domokos László, 2018. február 22. csütörtök, 09:00
Fotó: Shutterstock

2017. decemberben a kiskereskedelmi üzletek forgalmának volumene a nyers adat szerint 5,0, naptárhatástól megtisztítva 6,1 százalékkal nőtt. Az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelmi üzletekben 2,2, a nem élelmiszer-kiskereskedelmi üzletekben 10,9, az üzemanyag-kiskereskedelemben 4,1 százalékkal emelkedett az értékesítés naptárhatástól megtisztított volumene.

Így 2017-ben a forgalom volumene - szintén naptárhatástól megtisztított adatok szerint - 4,9 százalékkal nagyobb volt az előző évinél.

2017. decemberben az előző év azonos időszakához viszonyítva, naptárhatástól megtisztítva:

  • Az országos kiskereskedelmi üzlethálózat, valamint a csomagküldő és internetes kiskereskedelem forgalmának volumene 6,1 százalékkal nőtt. (A második becslés adata 0,2 százalékponttal magasabb az első becslésben közöltnél.)
  • Az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelemben a forgalom volumene 2,2 százalékkal nőtt. Az élelmiszer-kiskereskedelem 79 százalékát adó élelmiszer jellegű vegyes üzletek értékesítési volumene 2,2, míg az élelmiszer-, ital-, dohányáru-szaküzleteké 2,3 százalékkal nőtt.
  • A nem élelmiszer-kiskereskedelem forgalmának volumene összességében 10,9 százalékkal emelkedett. Növekedtek az eladások az iparcikk jellegű vegyes- (17 százalék), a könyv-, számítástechnika-, egyéb iparcikk- (13 százalék), a bútor-, műszakicikk- (8,3 százalék), a textil-, ruházati és lábbeli- (5,4 százalék), valamint a gyógyszer-, gyógyászatitermék-, illatszerüzletekben (4,4 százalék). Ezzel szemben a forgalom volumene csökkent a használtcikk-üzletekben (-4,2 százalék).
  • Az árucikkek széles körére kiterjedő, a kiskereskedelmi forgalomból 4,7 százalékkal részesedő csomagküldő és internetes kiskereskedelem volumene 31 százalékkal emelkedett, folytatva az évek óta tartó bővülést.
  • Az üzemanyagtöltő állomások forgalmának volumene 4,1 százalékkal nőtt.
  • A kiskereskedelmi adatokba nem tartozó gépjármű- és járműalkatrész-üzletek eladásai 0,9 százalékkal bővültek.

2017. decemberben:

  • Az országos kiskereskedelmi üzlethálózat, valamint a csomagküldő és internetes kiskereskedelem forgalma folyó áron 1072 milliárd forint volt.
  • Az országos kiskereskedelmi forgalom 46 százaléka az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes üzletekben, 42 százaléka a nem élelmiszer-kiskereskedelemben, 12 százaléka az üzemanyagtöltő állomások üzemanyag-forgalmában realizálódott.

2017-ben az előző évhez képest, naptárhatástól megtisztítva:

  • A kiskereskedelmi üzletek forgalmának volumene 4,9 százalékkal emelkedett.
  • Az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelemben 2,7, a nem élelmiszer-kiskereskedelemben 8,3, az üzemanyag-kiskereskedelemben 3,3 százalékkal nőtt az értékesítés volumene.

Kép forrása: Shutterstock

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

RealMan, 2018.02.22 09:16

Dübörög a jólét....na mégegyszer fussunk neki - dübörög a jólét. Na mégegyszer - a jólét dübürög..Magyarországon. A jólét hangosan dübörög az EU legkorruptabb országában, Magyarországon. Magyarországon a korrupció hangosan dübörög, a fideszes vezetésű mafia kormány jóléte mellett.

Reklám helyett - gyere dübörögni Magyarországra, mert jóléte van a korrupt Fidesznek és neked is lehet, ha beveszed Orbán maszlagát.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html