Egy balatoni drogügynek azért örülhet a Fidesz - Rogán húga sem szomorú

Rogán Valéria maradt Szakonyfalu polgármestere, de Balatonszemesen is a Fidesz lett a nyertese egy drogügynek. A kormánypárt viszont elbukta Vácot és Szigetszentmiklóst is.
Vég Márton, 2019. október 14. hétfő, 15:35
Fotó: MTI Fotó / Koszticsák Szilárd

A Fidesz sem lehet szomorú a vasárnapi önkormányzati választások után, hiszen például Rogán Antal Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter húga, Rogán Valéria is nyert a Vas megyei Szakonyfaluban. Ehhez 149 szavazat is elég volt, ráadásul nem volt ellenfele. Már 2014 óta Rogán Valéria a falu első embere.

Belebukott egy drog-ügybe Balatonszemes eddigi polgármestere: a független Takács József csak 10 százalékot kapott, a Somogy megyei falu új polgármestere pedig Szomorú Szilárd (Fidesz) lett, fölényes 62 százalékos győzelemmel. A rendőrök még a nyáron a házkutatások során 3,5 millió forint feketepiaci értékű marihuánát, amfetamin-származékot és másfél millió forint készpénzt foglaltak le. Három ember ellen kábítószer-kereskedelem miatt indult eljárás, köztük a polgármester, Takács József veje ellen is.

Visegrádon nyert a Visegrádi Ásványvíz Kft. ügyvezetője, Eőry Dénes lett az új polgármester. A migránsoktól korábban rettegő Tolna megyei Őcsényben újra Fülöp János diadalmaskodott. Vácon pedig nyert az ellenzéki közös jelölt: Matkovich Ilona 41,25 százalékot szerzett, míg az eddigi polgármester Fördős Attila (Fidesz-KDNP) 28,60 százalékot. Szigetszentmiklóson is bukott a Fidesz, az eddig polgármester, Szabó József kénytelen átadni a székét az összellenzéki utódjának, Nagy Józsefnek.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

nyomasek bobo, 2019.10.14 18:52

A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html