Egyhangúlag elfogadta a parlament az orvosokra vonatkozó törvénycsomagot

A kormány javaslatára a Magyar Orvosi Kamara összes, törvényi szinten kezelendő módosító javaslatát elfogadta a parlament törvényalkotási bizottsága hétfő esti ülésén - nyilatkozta Gulyás Gergely, a Miniszterelnökség vezetője az MTI-nek.
K. Kiss Gergely, 2020. október 5. hétfő, 22:17
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

Így a törvényalkotási bizottság végül egyhangúlag - a kormánypártok és valamennyi ellenzéki párt támogatásával, 31 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül - támogatta a kormány által hétfő reggel benyújtott, az orvosi bérek emelését is tartalmazó egészségügyi törvényjavaslatot - közölte a miniszter.

Eszerint a megállapított bértáblától eltérni csak felfelé lehet, legfeljebb 20 százalékkal - mondta Gulyás Gergely.

A Magyar Orvosi Kamara (MOK) számára ugyanakkor az egészségügyi jogállásról szóló, hétfőn benyújtott törvénytervezet bértáblával kapcsolatos része nem elfogadható - derül ki a kamara vezetőinek Kásler Miklóshoz írott leveléből, amely a MOK honlapján olvasható.

A MOK elnöksége a rendelkezésre álló rendkívül rövid idő alatt áttanulmányozta a tervezetet, ami, mint írják, a terület újszerűsége és a jogi szöveg bonyolultsága miatt csak részlegesen volt elvégezhető, ezért lehetőséget kérnek egy későbbi, meglapozott korrekcióra - írtuk meg korábban.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

lauda, 2020.10.06 15:00

@sylwol: Kösd fel magad , és megszabadulsz minden földi nyűgödtől !!!!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

sylwol, 2020.10.06 12:14

Ezt a mocskos fideszt semmi nem érdekli,,,amit akar megtesz,,elég volt ebből a szemét csaló bandából,,,
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html