A szlovák GDP a szeptember végével záródott három hónapban 3,7 százalékkal emelkedett a második negyedévi 3,4 százalék után éves szinten. Negyedéves összevetésben a gazdaság 0,9 százalékkal bővült, ugyanúgy, mint három hónappal korábban.

A román gazdaságnövekedés 3,6 százalékra gyorsult éves szinten a harmadik negyedévben a negyedévvel korábbi 3,4 százalékról - erősítette meg pénteken a korábbi előzetes adatokat a román statisztikai hivatal. A harmadik negyedévben a gazdaság 1,4 százalékkal nőtt az előző három hónaphoz képest, amikor stagnált a GDP az idei első három hónappal összevetve.

A bolgár GDP 2,9 százalékkal bővült éves szinten a második negyedévi 2,6 százalék növekedés után. Negyedéves összevetésben a növekedés 0,7 százalékra gyorsult a szeptember végével zárult három hónapban a negyedévvel korábbi 0,6 százalékról.

A horvát GDP 2008 második negyedéve óta legnagyobb ütemben, 2,8 százalékkal nőtt az idei harmadik negyedévben éves szinten a második negyedévi jóval szerényebb, 1,2 százalékos bővülést követően.

A magyar GDP 2,4 százalékkal nőtt a harmadik negyedévben