Épülhet Magyarország legújabb stadionja

A margitszigeti teniszközpont építéséről szóló törvényt hozott a parlament kedden - írta az MTI.
Domokos László, 2018. február 20. kedd, 16:58
Fotó: Napi.hu

A budapesti Hungarian Open ATP World Tour férfi tenisztornához szükséges margitszigeti létesítmény megépítése érdekében hozott törvényt az Országgyűlés.

A Magyar Tenisz Szövetséget vezető, fideszes Szűcs Lajos előterjesztését 130 igen szavazattal, 15 nem ellenében, 15 tartózkodás mellett - kivételes eljárásban - fogadták el a képviselők.

A törvény kimondja: a margitszigeti beruházás építtetője az állam képviseletében a Nemzeti Sportközpontok. A projekt irányítását és lebonyolítását az állami tulajdonban lévő BMSK Zrt., a verseny lebonyolítását és rendezését pedig a teniszszövetség végzi.

A torna megvalósításával és szervezésével összefüggő közbeszerzési eljárásoknál az ajánlatkérőnek minden esetben joga van a közbeszerzési törvény szerinti, rendkívüli sürgősségre alapított, hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárás alkalmazására úgy, hogy köteles legalább három ajánlattevőt ajánlattételre felhívni, és jogosult arra, hogy az ajánlatok értékelési szempontjaként kizárólag a legalacsonyabb árat határozza meg.

A törvény 2019. december 31-én hatályát veszti, addig kell megépülnie az új teniszstadionnak, "amely alkalmas lehet a jövőben akár egy ATP 500-as kategóriájú verseny rendezésére is, valamint a Davis kupa világcsoportbeli találkozók lebonyolítására" - derül ki a javaslat indoklásából.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

nandras51, 2018.02.21 19:56

Nem létezik, hogy kizárólag a Margit-szigeten lehet egy ilyen satdiont megépíteni... Az sem létezik, hogy ez hasznot hozzon az államnak. Ugyanúgy, ahogy egy élsport se hoz hasznot, csak pénzt visz. Kíváncsi vagyok, melyik sportágunk hajt nettó hasznot az országnak... A dicsőség meg ugyanolyan "hasznos", mint a Rákosi-korban volt.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

zana, 2018.02.21 12:43

Na végre ez egy rendes beruházás megint, unokáink is nyögni fogják a Fidesz gazembereinek újbóli gyarapodását.
A Fidesz egy förtelem.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

tarosPifta, 2018.02.21 11:15

Orszagblamázs Palibá országvédő jelenlétében!

Nem hiszem el, hogy ez a véletlen műve. Nem hiszem el, hogy ennyi vezetőbeosztású ember lehet ennyire hülye.
De ha ezt direkt csinálják, akkor az hazaárulás, és rendkívüli ország- és népellenesség.
A zelmúlt nyóc év ámokfutása nem lehet a véletlen műve, ennyi faxság a világon nincs, mint ami nálunk megy.
Az uniós pályázati baromságok például 40 centis kilátóval, buszmegálló tetejére épített kilátóval, 50 lyuk a szántón 500 milláért, stb, az korrupciós lenyúlás, de ilyen látványos idiótizmussal?
Volt a tavalyelőtti 1956-os kabarévá avanzsált, hazug, elqrós emlékévünk. Lejáratott megemlékezésünk a halszagú Magyarországgal és Dózsa László kamuzással. Szégyen.
És most a Téli Olimpián is tudtuk országunkat nevetségessé tenni.
A fidesz-kdnp országLEJÁRATÓimázs munkásságának/harcának eredménye, hogy napok óta rajtunk röhög a világ.
Konkrétan:
Idehaza óriási vihart kavart a honosított amerikai Swaney Elizabeth téli olimpiai szereplése. A 33 éves sportoló a síakrobatika félcső számának selejtezőjében utolsó helyen végzett. A sportoló gyakorlatilag egyetlen ugrást sem mutatott be, produkcióján az egész világ nevetett. Vajon mindenképpen helye volt a magyar olimpiai csapatban Swaney-nek? Ezt is megkérdeztük a Magyar Olimpiai Bizottság kommunikációs vezetőjétől, Molnár-Bánffy Katától. Cikk:
http://www.origo.hu/sport/egyeni/20180219-magyar-olimpiai-bizottsag-elisabeth-swaney-botrany-teli-olimpia.html

És mit mondott ezelőtt Balog Zoltán közkedvelt HáEr és emberminiszterünk Orbán kampánynyitóján?
Schmitt Pál elnök urunk éppen Koreába védi a magyarokat
Bexarás polgártársaim, bexarás! :DD
Nem Dél-KoreábaN, és védi...
Lejáratódott, hazug és plagizáló Nemzeti Véderőnk, védi népünket, miközben a világ napok óta egy honosított sportolónkon röhög.
Megint köszönnyük Palibá!
Swaney hétfői teljesítményét látva viszont felmerült a kérdés, hogy nem kellene-e ezt a nézetet felülvizsgálni?
?Swaney Elizabeth esete azt mutatja, hogy ezt a rendszert át kell gondolni. Ezért át is fogjuk gondolni. Erre van számos nemzetközi példa, meg fogjuk ezeket vizsgálni. ? Válaszolta Molnár-Bánffy Kata a MOB kommunikációs vezetője.
1., Tehát dobáljuk az állampolgárságot minden béna sportolónak, és a NOB-ra fogjuk, hogy nekik megfelelt.
2., Miért nem a saját hazája indította? Mert mégsem felelt meg annyira? Vagy tudták a valós teljesítményét, és ők nem akarták égetni magukat?
3., Ez a nekünk túl sokba került sportoló egy szavazat a fidesznek, és a nép pénzén ez a fidesznek megéri?
4., Tényleg ekkora idióták országunk vezetői?

Bármelyik verzió esetén sem méltó a fidesz-kdnp az ország irányítására.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

matura, 2018.02.21 08:34

Kilóg az áruló fideszes lóláb, ahogy a méregdrága vizes VB hosszu katinkának épült többszáz milliárdért, most már ráfizetésesek, ugy ez a stadion babos timea és fucsovics sikereire a pánem et circenses alapon, közben a betegek a kórházi folyosókon halnak kínhalált a gyerekeket az iskolában hülyére nevelik az esküszegő tolvajokat támogató csicska pap erőszakoskodására.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

ptiszaii, 2018.02.21 08:21

Jó lesz a fideszeseknek börtönnek a sok üresen álló stadion..
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html