Érkezik az újabb fagy - nagy bajban a boltosok

A szokatlanul fagyos időjárás alaposan felforgatja a vásárlási szokásokat és vissza is húzhatja a boltosok árbevételét – írja a blokkk.com.
Napi.hu, 2017. január 17. kedd, 12:18
Fotó: Napi.hu

A legtöbb előrejelzés 2017-ben 4-5 százalékos növekedéssel számol a boltokban, de januárban egyáltalán nem biztos, hogy lesz ennyi. A blokkk.com felmérése szerint a vásárlók kevesebbet járnak boltba a fagyos időben. Legkisebb mértékben az élelmiszerboltok forgalma esik vissza, hiszen enni kell, viszont az emberek a közeli - akár kisebb  - boltokba, vagy a nagyobb fűtött bevásárolóközpontokba járnak, de ha lehet nem ülnek autóba.

Aki mégis kocsival indul útnak, az azért keresi a mélygarázsos egységeket, hogy leolvassza a jeget a kocsiról - írja a portál.

Hidegben az alkohol és természetesen a fűtéskiegészítő eszközök, takarók, illetve a szigetelőanyagok fogynak jobban. A téli ruhákra sportszerekre ilyenkor aligha lehet akciós árat találni.

Amire nagyon kell figyelni, az az élelmiszerek fagytűrőképessége. A fűtetlen teherautóban szállított vagy a raktárak udvarán tárolt élelmiszer minősége sokat romlik. Erről pedig a vásárló mit sem sejt.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Franci111, 2017.01.17 16:37

Szerintem a mostani hidegebb időjárás a január hónapnak a velejárója.Ha ez a hónap lenne a megszokottól sokkal melegebb akkor könnyen úgy járhatunk mint pár éve,hogy a márciusi hóesés igencsak nagy hóakadályt okozott amiben igencsak sok személy autó vezetője elakadt a hatalmas szél okozta hóbuckák között és nem tudták több napig folytatni útjukat.E miatt szinte minden mobil telefon tulajdonosa kapott egy üzenetet amiben azt írták,hogyha kifogy autójából az üzemanyag, akkor üljenek át az előttük,vagy a mőgöttük álló autók utas terébe.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html