Lassult a német infláció

Lassult márciusban a fogyasztói árak emelkedésének üteme Németországban a szövetségi statisztikai hivatal (Destatis) csütörtökön közzétett végleges, az előzetessel megegyező adatsora szerint.
Dzindzisz Sztefan, 2017. április 13. csütörtök, 09:08
Fotó: Admiral Markets

Márciusban 1,6 százalékkal voltak magasabban a fogyasztói árak az egy évvel korábbinál, míg februárban 2,2 százalékos, januárban pedig 1,9 százalékos emelkedést mértek.

Az előző hónaphoz képest 0,2 százalékkal emelkedtek a fogyasztói árak. Februárban 0,6 százalékos növekedést, januárban viszont 0,6 százalékos csökkenést mértek havi összevetésben. (Jól halad terve megvalósításában Németország.)

Márciusban is alapvetően az energiaárak alakulása határozta meg az inflációt, csakúgy mint az előző hónapokban. Éves összevetésben 5,1 százalékkal nőttek az energiaárak márciusban, lassabban a februári 7,2 százaléknál. Ezen belül a fűtőolaj 25,2 százalékkal drágult, míg februárban 43,8 százalékkal, az üzemanyagok ára márciusban 11,9 százalékkal, februárban pedig 15,6 százalékkal emelkedett.

Az élelmiszerárak 2,3 százalékkal emelkedtek egy év alatt márciusra a februári 4,4 százalék után - írja az MTI.

Az uniós harmonizált fogyasztói árindex (HICP) márciusban 1,5 százalékkal emelkedett az előző év azonos hónapjához képest, havi összevetésben pedig 0,1 százalékkal növekedett.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

na4, 2017.04.13 12:00

Remélem hamarosan a sötét némber arcára fagy a mosoly. Nem úszhatja meg, amit Németországgal, az EU-val és Európával tett.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html