Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A felröppent hírekkel ellentétben a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet (GOKI) fenntartja munkajogi intézkedését dr. Székely László főorvos úrral szemben - közölte a portállal a GOKI.

Székely László szívsebész elküldéséről a 24.hu írt először. Az orvosnak a portál szerint azért kellett távoznia, mert műtét közben, egy mellimplantáció miatt egy GOKI-val nem szerződött partnertől kért segítséget.

Ezt követően a Pesti Srácok kormányközeli portál arról írt, hogy Andréka Péter megbízott főigazgató és az orvos megegyezett egymással. Székely három hónapig, feltehetően az év végéig marad az intézetben. Utána a Honvédkórházban folytatja pályafutását.

Az Index szerint Székely szerda reggeli kirúgása óta már több műtétet el kellett halasztani. Az intézetben az ország egyik legjobb és legnagyobb tapasztalattal rendelkező szívsebésze végezte ugyanis a kis vágással járó műtéteket. Távollétében a betegeknek ugyan felajánlották, hogy a hagyományos módszerrel, a mellkas felnyitásával végzik el az operációt, ők azonban ezt nem vállalták.

(Ezt olvasta már? Lejtőn a magyar egészségügy egy friss kutatás szerint)