Gázzal fűt? Ez a hír érdekelheti

A fogyasztók számára Európában Magyarországon a legolcsóbb a gáz - közölte Scherer Zsolt, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) szóvivője az M1-en.
Dzindzisz Sztefan, 2018. október 28. vasárnap, 08:50
Fotó: NorthFoto

A villamos energia Európában a negyedik legolcsóbb, míg uniós szinten a harmadik legolcsóbb Magyarországon a fogyasztók számára.

A szóvivőt annak kapcsán kérdezték, hogy a legfrissebb adatok szerint jelentősen, 73 milliárdról 33 milliárd forintra csökkentek a magyarországi fogyasztók közüzemi tartozásai.

Scherer Zsolt kiemelte, hogy a kikapcsoltak száma is csökkent, és a tartozások körülbelül egyharmada is 30 napon belüli - írja az MTI. (Rossz hírt kaptak a gázzal fűtők.)

A szóvivő szerint ennek fő oka a rezsicsökkentés, de szerepet játszottak a javuló életkörülmények is. Azt is elmondta, hogy változott a fogyasztók hozzáállása: ha az emberek ki tudják fizetni a rezsit, ki is fizetik.

Kép forrása: Nord foto

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

bakcsubakka, 2018.10.28 17:21

Ugye milyen jól hangzik!
Azt nem mondta ez az észkombájn,hogy a Magyarországi jövedelmek köszönő viszonyban sincsenek más európai országokéval?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

laci_52, 2018.10.28 12:31

A jövedelmekkel összehasonlítva egyáltalán nem olcsó nálunk a gáz. Sokan elzárják a gázkazánt és helyette fával, szénnel, lignittel és még ki tudja mivel fűtenek. Hiába kényelmes a gázfűtés, nem tudják megfizetni.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html