A győri egyetem is megvásárolta Borkai ügyvédjének szolgáltatásait

Pályáztatás nélkül úgy döntött a győri egyetem, hogy a győri önkormányzatot és Borkai Zsolt lemondott polgármestert is ügyfelei között tudó, a szexbotrányban szintén érintett Rákosfalvy Zoltán ügyvédet bízza meg a jogi ügyeinek a képviseletére 24 hónapig.
Vég Márton, 2019. november 21. csütörtök, 06:40
Fotó: MTI Fotó / Krizsán Csaba

A szexbotrányba és korrupciógyanús ügyekbe keveredett és lemondott Borkai Zsolt győri polgármester ügyvédje, Rákosfalvy Zoltán nem csak a győri önkormányzatot, hanem a győri Széchenyi István Egyetemet is képviselte - derül ki az egyetem szerződéseiből. Az ügyvédi megbízási szerződést 2018. április 16-án kötötték meg 24 hónapra, tehát 2020. április 15-ig szól. Mindezért Borkai Zsolt ügyvédjét a dokumentum szerint összesen nettó 38,4 millió forint díjazás illeti meg. A szerződést pályáztatás nélkül, közvetlenül Rákosfalvy Zoltán ügyvéddel (aki a Borkai-féle szexvideókon is látható volt) kötötték meg.

"Megbízó megbízza, megbízott pedig elvállalja a Széchenyi István egyetem fejlesztésével, ezen belül különösen az infrastrukturális fejlesztésekkel kapcsolatosan felmerülő ügyekben ügyvédi jogi képviselet és kapcsolódó feladatok, különösen hatósági ügyek intézésével kapcsolatos feladatok ellátását" - olvasható a szerződésben. A dokumentumot Rákosfalvy Zoltán mellett Földesi Péter rektor és Filep Bálint kancellár írta alá. Tudni kell, hogy a rektorokat a köztársasági elnök, a kancellárokat pedig Balog Zoltán volt emberi erőforrások minisztere nevezte ki.

Ilyen fejlesztés pedig bőven akadt mostanában az egyetemen: például nyáron adták át az egyetem felsőoktatási és ipari együttműködési központját Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és Achim Heinfling, az Audi Hungaria Zrt. igazgatósági elnökének közreműködésével, 14 milliárd 250 millió forint állami támogatásból. Itt Borkai Zsolt volt polgármester arról beszélt, hogy a kormány, a város, az ipari szereplők és az egyetem közötti együttműködésnek ez az épületegyüttes egy újabb mérföldköve.


Ennek az együttműködésnek a jegyében az épület természetesen a West Hungária Bau (WHB) Kft. és az Euro Generál kivitelezésében valósult meg. A győri önkormányzat közbeszerzéseit sorra megnyerő WHB az ország 29. leggazdagabb emberének, Paár Attilának a tulajdonában van. Ez a cég építette például a Puskás Arénát is. Az Euro Generál pedig az Opus Global Nyrt.-n keresztül Mészáros Lőrinc felcsúti üzletember érdekeltségébe tartozik.

Szintén ennek az együttműködésnek a jele, hogy az egyetem tulajdonában lévő négycsiilagos, 59 szobás Hotel Famulus (a Pannon Famulus Kft.-nek évi 705 millió forint bevétele mellett 90 millió forint profitja volt) a Győri AUDI ETO KC hivatalos partnerszállodája, de kiemelt partnerségben van az AUDI Hungaria Zrt.-vel és a Magyar Turisztikai Ügynökséggel is, amely a turisztikai szektor legfőbb kormányzati szerve. A hotelben a szilveszteri csomag csak 50 ezer forintba kerül.

A Napi.hu írta meg korábban, hogy Rákosfalvy Zoltán nem csak a győri önkormányzatot, hanem a magyar államot és a győri térség meghatározó gazdasági szereplőit is képviselte bírósági ügyekben. Azt, hogy Borkai Zsolt ügyvédje jó kapcsolatokat ápol a magyar állammal, az is alátámasztja, hogy a kormánytól nyilvános pályázat nélkül is megkapta a győri, a pécsi és a miskolci kaszinók koncessziós jogát 10 évre. Nála csak Andy Vajna birtokolt több kaszinót, a januárban elhunyt üzletemberhez öt kaszinó tartozott.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

lauda, 2019.11.21 14:41

Agyatlan barmok !!!! Hogy is állunk a Gyurcsány Ceglédi üggyel??? Tolvaj a tolvajjal !!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

antitroll, 2019.11.21 10:58

@Fricibacsi3:
Mielőtt az előző hozzászólásommal kapcsolatban feltalálnád a spanyolviaszt...:
Az a beszerzési eljárások esetében lényegtelen, hogy hány évre kötik. Azaz 2018-ban hiába kötöttek 2020-ig szerződést, azaz két évre. Az eljárás elindításakor érvényes beszerzési szabályokat kell alkalmazni, Vagyis nincs jelentősége, hogy hány évre osszák szét a beszerzést! Ámbár ez sem számít, hiszen két részre osztva is több, mint évi nettó 15 millió forint!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

antitroll, 2019.11.21 10:52

@Fricibacsi3:

Nem Fricibácsi, nem ez a baj! Ennél sokkal nagyobb!

A Közbeszerzési törvényben benne vannak az alkalmazható beszerzési eljárási formák. Az ezekhez tartozó értékhatárokat a tárgyévre vonatkozó költségvetési törvény tartalmazza. A közbeszerzési határokat el nem érő beszerzéseket a 459/2016. (XII. 23.) Korm. rendelet szabályozza.
Ezeket a törvényeket és rendeleteket mindazon intézmények kötelesek alkalmazni, amelyek közpénzekből gazdálkodnak. Az önkormányzatok és az egyetemek is...
Egy adott típusú szolgáltatás beszerzését éves összesített (!) nettó 15 millió forint felett NYÍLT KÖZBESZERZÉSI ELJÁRÁSBAN KELL(!!!) lebonyolítani. Éves nettó egymillió forint alatt lehet versenyeztetés nélkül és nettó 1-15 millió között három ajánlattevős meghívásos eljárással!
Feltételezem (de nem hiszem), hogy a győri egyetem nem csak ezt az egyetlen ilyen típusú beszerzést (összeszámítási szabály) folytatta le. De ez tulajdonképpen nem is számít! E!z az egyetlen eljárás is törvényellenes volt, amit a Közbeszerzési Döntőbizottságnak hatósági jogkörben vizsgálnia kell!
Az kizárható, hogy csak és kizárólag ez az ügyvédi iroda volt képes a szolgáltatásra, képtelenség, hogy ilyen kivételezésre és úgynevezett "tárgyalásos eljárásra" a KBD előzetes (!) engedélyt adott volna.
A körülmények ismeretében nem csak a törvénysértésnek a gyanúja áll fenn, hanem a költségvetési jogkörben elkövetett hűtlen kezelésnek, amit a Polgári Törvénykönyv 5 évig terjedő börtönnel fenyeget!

Úgyhogy ne relativizálj, ne terelj, hanem tanulj!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

acdc, 2019.11.21 10:50

@Fricibacsi3: A loptak stimmel stricibá....
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Fricibacsi3, 2019.11.21 10:36

@henker:
Loptak a Nemzeti Bankba 30 tonna aranyat trataléknak
Loptak 5% GDP nöekedést amivel EU leggyorsabban növekvő gazdasága vagyunk
Elloptak a 11,8% munkanélküliségből 8,3%-ot
83% GDP arányos államadósságból elloptak 15%-ot, most már csak 68%
8% inflációból elloptak 5%-ot most már csak 3%
IMF -et is ellopták, már nincs Magyarországon
8%-os költségvetési hiűnyból elloptak 7-et most csak 1% körüli
30 kórház felújítására loptak pénzt
Budapesten mindenhol toronydarukkal fémjelzett építkezéseket lopta
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html