Hitelmoratórium: Orbán bejelentette az új szabályokat

További hat hónappal hosszabbodik a moratórium a hiteleknél, de most differenciálatabban. A Gazdasági Operatív Törzs által javasolt új rendelkezéseket Orbán Viktor miniszterelnök Facebook videóban ismertette az ülést követően. Ezeket a kormány el is fogja fogadni - tette hozzá a miniszterelnök.
Szabó Zsuzsanna, 2020. szeptember 19. szombat, 11:44
Fotó: Napi.hu - Forrás: Facebook/Orbán Viktor

Orbán Viktor miniszterelnök a Gazdasági Operatív Törzzsel tartott konzultációját követően Facebook-videóbak ismertette a hitelmoratóriummal kapcsolatban tett javaslatokat, amelyet - mint mondta - a kormány el is fog fogadni.

Orbán a hitelmoratóriummal kapcsolatban megjegyezte, hogy a hitelmoratórium eddig 1,6 millió családnak és 60 ezer vállalkozásnak adott segítséget, ami azt jelenti, hogy decemberig összesen mintegy 2000 milliárd forintnyi hiteltörlesztéstől mentesítette őket.

A mai ülésen született döntések értelmében a kormány meghosszabbítja a háztartások számára nyújtott hitelmoratóriumot néhány társadalmi csoport esetében további hat hóapig: vagyis meghosszabbítják a gyermeket nevelő családoknál (akárhány gyereket is nevelnek), a nyugdíjasok, a munkanélküliek és a közfoglalkozottak számára a moratórium lehetőségét - jelentette be Orbán Viktor. A miniszterelnök szerint nekik nem kell felkeresniük a bankot, csak ha a moratórium lehetősége ellenére fizetni szeretnének.

A vállalkozások esetében ha a moratóriumot meg akarják hosszabbítani, akkor azt be kell jelenteniük, és ha a bevételük több mint 25 százalékkal csökkent, akkor meg fogják kapni a moratórium lehetőségét - mondta a miniszterelnök.

A Gazdasági Operatív Törzs azt is javasolta, hogy a járvány előtt felvett háztartási és vállalkozási hitelek mindegyike esetében hat hónapra rendeljenek el felmondási tilalmat - tette hozzá a miniszterelnök.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

europeer, 2020.09.19 14:08

Kellene valami új celebhitel, hogy a Bíró Ica félék ne járjanak úgy, ahogy.
Meg a ner seggnyaló celebeknek ne kelljen visszafizetni, majd a nép az adókból.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html