Hogyan száguld a magyar gazdaság? Most kiderül!

Makroadatokban gazdag péntek következik.
Napi.hu, 2015. március 5. csütörtök, 19:28
Fotó: Reuters

Belföldön két fontos adattal kezdődik a nap. A KSH egyrészt ismerteti a tavalyi utolsó negyedévi GDP-re vonatkozó második becslését - a gyorsbecslés 3,4 százalékot hozott ki, másrészt kiderül, hogyan húzott az ipar idén januárban - a decemberi 7,1 százalékos tempó után. Az MNB pedig közzéteszi a nemzetközi tartalékok előzetes februári számait.

Külföldön a januári német ipari adattal kezdődik nap: az előző havi 0,1 százalék után a piac 0,5 százalékos pluszra számít hó/hó alapon. Majd 11-kor kiderülnek az eurózóna tavalyi utolsó negyedéves GDP számai.

Délután fél háromkor adatok jönnek az USA-ból a mezőgazdaságon kívüli álláshelyek (non-farm payroll) februári számáról (a piac a januári 257 ezer után 240 ezret vár), a februári munkanélküliségi rátáról (ez várhatón 5,7 százalékróll 5,6 százalékra mérséklődik), valamint a januári külkerdeficitről (itt a decemberi 46,6 milliárd dollár után 41,5 milliárd dolláros mínusz várható).

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

unnortodox, 2015.03.05 20:54

német ipari adattal kezdődik nap: az előző havi 0,1 százalék után a piac 0,5 százalékos pluszra számít hó/hó alapon. .....nem hasít ....,ide megy az exportunk 25 %-a ...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html