Hosszas háborúra készül a kormány Brüsszellel

A csaták erősödésére lehet számítani Brüsszellel, erőltetik a "bukott" letelepítési politikát, a kormány azonban nem enged, elmegy a falig ezekben a kérdésekben - mondta Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában.
Dzindzisz Sztefan, 2017. június 11. vasárnap, 10:15
Fotó: Reuters

Arra a felvetésre, hogy kampányüzemmódban működnek a pártok, Hidvéghi Balázs azt válaszolta: úgy ítélik meg, hogy ezt az ellenzék kezdte az év elején, részben utcai megmozdulásokkal, részben egy "hazug plakátkampánnyal" a Jobbik részéről, és a baloldalon is folytatódik a kormány támadása - írja az MTI.

Felidézte: vizsgálat indult a Simicska Lajos nagyvállalkozó érdekeltségébe tartozó plakátcégeknél. Hozzátette, a Jobbik már hónapok óta nem ad arra választ, hogy "mennyi pénzből és milyen forrásból folytatja a hazug és a kormányt támadó plakátkampányát". Hidvéghi Balázs szerint politikai korrupcióról van szó, hiszen ha egy milliárdos pénzel egy pártot és egy párt rendelkezésére bocsátja a plakáthelyeit azért, hogy egy kormányt támadjanak, akkor az illegális pártfinanszírozás lehet. (Újabb eljárás indulhat Magyarország ellen.)

A kommunikációs igazgató szavai szerint, bár a kormányt gyakran érik olyan vádak, hogy "állandóan sorosoznak", nem erről van szó, hanem arról, hogy Soros György magyar származású amerikai üzletember magát tette főszereplővé, személyesen lép fel, latba vetve a befolyását és "spekulációval kiépített" anyagi hátterét azért, hogy a saját elképzelését valósítsa meg a bevándorlás kérdésében.

"Elutasítjuk azt a víziót", amelyet Soros György megfogalmazott - hangsúlyozta Hidvéghi Balázs, hozzátéve: nem hisznek az erőltetett "multikultiban", nem gondolják, hogy kötelezően el kellene fogadni sok muzulmán betelepítését Magyarországra. Ez szerinte rendkívül veszélyes cél, amely ellen fel kell lépni, és úgy tűnik, "a magyar baloldal (...) Soros forgatókönyvét akarja megvalósítani".

A demokrácia ünnepének nevezte, hogy 1,7 millióan válaszoltak a legutóbbi nemzeti konzultációs kérdőívre. Bárhogy is próbálják ezt eljelentékteleníteni baloldali és liberális bírálóik, érezniük kell, hogy ilyen nagy számban akkor nyilvánítanak véleményt az emberek, ha a feltett kérdések fontosak - tette hozzá a Fidesz kommunikációs igazgatója.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

krix2, 2017.06.12 09:20

@pastorius:
"széles párbeszéd kellene, hogy mondjak példát..pl. a mostani, legutóbbi taigetosz-törvényként elhíresült változtatásról.."

"nincs valódi választás"
http://index.hu/belfold/2017/03/31/igy_nez_ki_a_legujabb_nemzeti_konzultacio/
Pl: ld. a 2-es kérdést
Elég egyértelmű (persze nem a te agyadnak 80+ IQ kell hozzá). Beengedjük a semmirekellőket vagy ne? El volt törve a kezed, hogy nem tudtad beixelni a "b" pontot?
LOL

"vmi normálisabb hírforrást sem ártana olvasgatni a sok hülyeséget írók között"

Pl. népszava/444?
LOL

Sok beszédnek sok az alja...

Amikor Karpov a "világgal játszik" előre borítékolható, hogy nyer...
Ha túl sok embert vonsz be egy döntésbe abból biztos, hogy nem a legjobb döntés születik, hanem olyan döntés lesz amely a legtöbb résztvevőnek megfelel.
De az egyáltalán nem biztos, hogy a tanulóknak az a legjobb.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

pastorius, 2017.06.11 20:45

@krix2: miért kéne népszavazás egy mondjuk szűlebb kört érintő ügyben..ezer ilyen van...széles párbeszéd kellene, hogy mondjak példát..pl. a mostani, legutóbbi taigetosz-törvényként elhíresült változtatásról..
vannak gyakorló szakemberek, tanárok, érintett szülök, oktatáspolitikusok..velük kellett volna ilyeneket megvitatni (ez esetben, más esetben mással)
hagyjuk a kamu nemzeti konzultációnak titulált valamit...a kérdéseket úgy teszik fel, hogy szakmailag bukta..nincs valódi választás..nagyjából a színvonal ilyen: akar enni, vagy inkább éhen akar halni...na?? szerinted melyik válasz a befutó?
ezeknek semmi értelme, ráadásul mert nincs párbeszéd, nincs visszacsatolás (főleg akkor, amikor vmilyen döntéshez kérik a véleményt..és a konzultció előtt már megvolt a döntés-nem eccer)
másrészt mondhatnak bármilyen számot, mivel nincs ellenőrizve, mármint független ellenőrzés..800 ezer, 1 milla, de akár 5 milliót is..ezekre már oda sem figyelek..semmi értelme (mint írtam, főleg irányított kérdésekkel)
amit merkellel kapcsolatban írsz, az pedig eccerűen hülyeség..mondtam már, vmi normálisabb hírforrást sem ártana olvasgatni a sok hülyeséget írók között (nálunk feltűnően sok ilyen honlap van, ami hamis hírek terjesztésére szakosodott..sok ebből az oroszoké, persze magyarul)
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

rotaryfun, 2017.06.11 18:09

@krix2: Nekem öröm hogy megértette a birkanyáj ezt az egyszerű pár szót, Viszont ami a szomorú hogy az irónia a lényeg benne nem a szavak amit nem sikerült.
- Hiába sikeres volt az oktatási reform bizonyos körökben :)
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

krix2, 2017.06.11 15:05

@pastorius:
"a nyugati jobboldali pártok pedig liberális konzervatívnak vallják magukat"

Ja, pl. G. merkel pártja. Annyira fontos nekik a szólásszabadság, hogy épp most korlátozták.
Ha meg valamit szólsz G. merkelre kimegy hozzád a rendőrség...
Hitler újjáéledt!

"ha veled hkapcsolatban döntés születik, ill. változtatni akarnak, bizony veled is konzultálnak.."

Pl. népszavazás/nemzeti konzultáció, amire Svájcon kívül alig van példa.
Én nem kérek a nyugati típusú liberálfasizmusból.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

pastorius, 2017.06.11 14:50

@krix2: tudod, az a legnagyobb baj, hogy nem ismeritek a szavak jelentését..
a nyugati demokráciák liberális demokráciák..és ez itt nem az szdsz-t, de nem is pártot jelent
eginkább a szélsőjobbon kívül a nyugati jobboldali pártok pedig liberális konzervatívnak vallják magukat...akiknek szentség a magántulajdon (ugye ez nálunk nem mondható el)...és fontosak az egyén szabadságjogai...ennyire egyszerű
neked fontosak a szabadságjogaid, vagy simán lemondasz róluk..???
pl.a szabadságkogokhoz tartozik az is, ha veled hkapcsolatban döntés születik, ill. változtatni akarnak, bizony veled is konzultálnak..
ez a kormány már jó ideje teljesen elszakadt a társadalomtól
azt hiszem, az teljesen abnormális, hogy mára tök napi gyakorlat, hogy akár komoly változásokról az illetékesek rendszeresen a sajtóból értesülnek..abszurdum egy demokráciában..
nem uralkodó (pl. király) a kormány, hanem közszolga..(lenne)...mégis az elsőt játszák el
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html