Miközben a felcsúti labdarúgásba a társasági adó (tao) támogatásokból a rendszer létezése óta több mint 19 milliárd forintot csatornáznak be az alapítvány költségvetésébe, ezzel párhuzamosan a gazdasági társaságoktól még majdnem ugyanennyi érkezett a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítványhoz (FUNA) 2011 óta - írta a portál.

Az alapítvány friss közhasznúsági jelentése szerint tavaly adományként 3,1 milliárd forintot adtak a cégek. Ezzel is csak a a második legjobb évük volt 2017, mivel 2014-ben kicsivel több mint 4 milliárdot kaptak. A tavalyi adománnyal kiegészülve 2011 óta összesen 16,1 milliárd forintot köszönhet Felcsút a jó szándékú, adományozó hajlamú vállalkozásoknak.

Így a taóból és az adományokból hét év alatt 35,4 milliárd forintot kapott a Felcsút. Összehasonlításképpen: ennyi pénzből 9 Pancho Arénát lehetett volna felépíteni.

A 2017-es jelentés szerint összesen 6,064 milliárd forintnyi bevétele volt az alapítványnak, melyből 5,6 milliárd támogatások formájában érkezett be. Mivel mintegy 5 milliárdnyi ráfordítást számoltak el, végeredményben 1,08 milliárdos nyereséget mutattak ki. Így az alapítvány saját tőkéje immár 18 milliárd forintra hízott.

A kép forrása: MTI Fotó/Máthé Zoltán.