Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Újabb esettel bővül a jegybank összefonódásokban bővelkedő személyi ügyeinek listája. Nemrég a Magyar Nemzeti Bank (MNB) jogi osztályán kapott állást Polt Petra - írja a 24.hu. Ő Polt Péter legfőbb ügyész kisebbik lánya. Az MNB személyügyekért felelős vezetője pedig nem más, mint Polt Péter felesége, Polt-Palásthy Marianna.

Polt Petra és Polt-Palásthy Marianna ugyan nem vér szerinti rokonok (ezt a jegybank is közölte lappal) - Palásthy Marianna a harmadik felesége Polt Péternek, míg Petra korábbi feleségétől született -, mégis családtagokról beszélünk.

Polt Petra fizetését nem árulta el az MNB, mindössze annyit írtak, hogy a jogi igazgatóságon dolgozó munkatársuk a munkakörre irányadó bérezésben részesül. A kereskedelmi banki szférában jogászi területen egy kezdő vagy legalábbis nagyon kevés gyakorlattal rendelkező munkatárs havi bruttó 400-600 ezer közötti fizetést kaphat. Piaci hírek szerint a Matolcsy-féle jegybank rá tud ígérni a versenyszférában általános bérekre, általában 1,2-1,3-as szorzót emlegetnek.