15 milliárd forint Ungár Péter vagyona

A vagyonomat megbecsülni nagyon nehéz egy nyilvános részvénytársaságnál, de ami csak az enyém, az mondjuk 15 milliárd forint. Ez úgy jön ki, ha optimistán beszélünk a részvényárfolyamról - mondta LMP-s Ungár Péter az Indexnek.
Domokos László, 2018. június 8. péntek, 07:45
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

Friss vagyonnyilatkozata alapján az ellenzéki képviselőnek 79 millió forint megtakarítása van részvényben. Ezen kívül közel 91 millió forint követelése van pénzintézettel szemben (8 millió devizában) és van 106 millió forint követelése egyéb szerződés alapján. Tartozása nincsen - írta a portál.

Ungárnak 17 százalékos tulajdonrésze van a testvérével és édesanyjával, Schmidt Máriával közös cégükben, a Pió-21 Kft.-ben. A családi cégük jelenleg a BIF Nyrt. részvényeinek 90 százalékát birtokolja. Ezen kívül a parlament legfiatalabb politikusa a BIF részvényeinek 3 százalékát személyesen is magáénak tudhatja. Ungár vagyonnyilatkozatából az is kiderül, hogy az Azonnali.hu híroldalt kiadó cég 90 százalékt vásárolta meg nemrég.

A politikusnak egy nagyértékű vagyontárgya van még, egy Toyota J12 Land Cruiser terepjáró. Ungárnak egynegyed tulajdonrésze van egy 340 négyzetméteres II. kerületi lakóházban. Ezt édesapja halála után örökölte.

A fotó forrása: Napi.hu/Szabó Dániel.

HOZZÁSZÓLÁSOK