Tarlós pontosította, mikor kezdődhet a Lánchíd felújítása

Tarlós István főpolgármester nem fél attól, hogy a hármas metró és a Lánchíd felújítása együttesen túlságosan megnehezítené a budapestiek életét. Október-novemberben kiderül, hogy miként alakul.
Szabó Dániel, 2019. június 21. péntek, 18:27
Fotó: Getty Images

Október végén-november elején kezdődnek a munkálatok - mondta Tarlós István az InfoRádió Aréna című műsorában a Lánchíd felújításáról. A főpolgármester azt is elmondta, hogy a munkálatok 18 hónapig tartanak majd a tervek szerint. Eddig csak annyit lehetett tudni, hogy valamikor az ősszel indulhat el a kivitelezés.

A járdakiszélesítését pedig ő maga kérte, hogy vessék el, mert befolyásolta volna a híd megjelenését, így nem a kormány vagy a miniszterelnök döntötte el a kérdést, mint az a sajtóban felmerült.

A polgármester szerint viszont nem kell attól tartani, hogy a híddal összefüggő munkák és a hármas metró középső szakaszának felújítása komoly forgalmi akadályokat okozva összecsúszik. (A polgármestert arról nem kérdezték, hogy a szerkezet felújítása mennyire fog egybe esni a Nyugati téren lévő felüljáró elbontásával, amely valamikor a jövő évben kezdődhet el.)

A felújítás - ahogy azt korábban a Napi.hu megírta - magával vonja a budai váralagút renoválását is, de a környéken egyéb munkálatokat is végeznek majd. Így a Clark Ádám teret, a pesti oldalon pedig Széchenyi teret és a József Attila utcát is érinti a projekt. Viszont ez tovább fog tartani: körülbelül 2 évre nyúlhat, maga a híd viszont 18 hónapon belül kész lehet.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Gas001, 2019.06.23 07:00

@Katalin Kormos: Kedves Katalin! Ez egy semmilyen hozzászólás volt és betudható a grafomániás énjéhez. Elvtárs meg az akinek három anyja volt.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Katalin Kormos, 2019.06.21 19:32

Oly fölösleges állandóan toldozgatni-foltozgatni a dunamenti műtárgyakat, keresztben meg a széleken.
Be kell fedni a Dunát, vagy hidat építeni rá hosszában, Tarlós elvtárs!
És kész is...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html