sban a külföldi vendégek száma 74, a vendégéjszakáké 68 százalékkal visszaesett. A szálláshelyekre érkezett 107 ezer vendég 316 ezer vendégéjszakát töltött el.

Nagymértékű csökkenés jellemezte mindegyik szállástípust és régiót. A budapesti és a nyugat-dunántúli szálláshelyeken közel 70 százalékkal esett vissza a vendégéjszakák száma. A vendégéjszakában mért forgalom Európából a 2019. márciusi érték harmada, Ázsiából és Amerikából kevesebb mint a negyede volt.

Az orosz és az ukrán vendégéjszakák száma az átlagosnál kisebb mértékben, mintegy a felére esett vissza. A legfontosabb küldő országunkból, Németországból 62 százalékkal kevesebb éjszakát regisztráltak a szálláshelyek.

A belföldi vendégek száma 64, a vendégéjszakáké 61 százalékkal csökkent. A vendégszám 166 ezer, az eltöltött vendégéjszakák száma 381 ezer volt. A vendégéjszakák száma egyik régióban sem érte el a 2019. márciusi forgalom felét, Budapest-Közép-Duna-vidéken és a Tisza-tónál a harmadát sem.

Az összes bruttó árbevétel folyó áron 60 százalékkal (14 milliárd forintra) esett vissza.

Első negyedév

Az első három hónapban a kereskedelmi szálláshelyek 19 százalékkal kevesebb, összesen 4,1 millió vendégéjszakát regisztráltak. A külföldi vendégek 18, a belföldi vendégek 20 százalékkal kevesebb (2,1 millió, illetve 2,0 millió) vendégéjszakát töltöttek a kereskedelmi szálláshelyeken.

Az összes bruttó árbevétele folyó áron 11 százalékkal csökkent, és 82 milliárd forintot tett ki.