Csütörtök este már jellemzően erősen felhős vagy borult lesz az ég, és az északi megyékben az éjszaka második felében szórványosan már lehet eső, zápor. A délnyugati szél helyenként megélénkül, hajnalban, reggel már elkezd északnyugatira fordulni a szél. A késő esti 5, 10 fokról hajnalra 1 és 7 fok közé hűl le a levegő - írja az Országos Meteorológia Szolgálat a Met.hu-n közzétett előrejelzésében.

Ez nem kedvez a hidegfrontra érzékenyeknek:legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet. A reflexidő megnyúlhat, a cselekvési reakció késhet, emiatt a közlekedésben résztvevőktől fokozott figyelem szükséges. Tartós álmosságérzés jelentkezhet.

QP | Quality Placement

Pénteken napközben nagyrészt erősen felhős vagy borult lesz az ég. Délutántól már szakadozottabb lehet a felhőzet, majd estétől észak felől határozott felhőzetcsökkenés kezdődik. Főként a nap első felében várható több helyen csapadék, amely délutánra, estére egyre inkább az ország déli és középső részeire korlátozódik. Az eső, zápor mellett elsősorban a magasabb hegyekben, valamint az északkeleti vidékeken havas eső, havazás is előfordulhat. Az északnyugatira forduló szelet nagy területen kísérik élénk, főleg az Észak-Dunántúlon erős, a Bakonyban és a Balaton környékén viharos lökések is. A legmagasabb nappali hőmérséklet az északi megyékben általában 3 és 8, másutt 8 és 13 fok között várható, az északi megyékben a nap első felében áll be a maximum.

Az utolsó kijárási korlátozosoktól mentes hétvégénk sem lesz jobb: Szombaton a hidegfront felhőzete hajnalra dél felé elhagyja az országot. Sok napsütésben lesz részünk, de napközben gomolyfelhők képződnek. Számottevő csapadék nem valószínű, inkább csak keleten, északkeleten fordulhat elő egy-egy futó zápor, hózápor. Az északi, északnyugati szelet kezdetben helyenként erős lökések kísérik, délután már mérséklődik a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -8 és -1, a legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 8 fok között alakul.

Vasárnap jobbára derült vagy gyengén felhős, napos, száraz időre van kilátás. A déli, délnyugati szél napközben helyenként megélénkül. A hőmérséklet hajnalban -10 és -2, délután 5 és 10 fok között valószínű.