Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Wisconsin, Észak-Dakota, Missouri és Texas szövetségi tagállamokban szedett halálos áldozatokat a hideg, elsősorban a hajléktalanok körében, annak ellenére is, hogy szinte valamennyi szövetségi államban melegedő szállásokat nyitottak.

Az amerikai sajtóban "hidegbombának" és "bombaciklonnak" nevezték el azt a száz esztendeje nem tapasztalt hideghullámot, amely főként az ország középnyugati részét és a keleti partvidéket sújtja. Szerda reggel óta már az eddig meleg, déli Florida állam egyes vidékein is szállingózik a hó.

A meteorológusok a jelentős mértékben csökkenő légnyomásnak tulajdonítják a hurrikán erősségű szelet, amely helyenként 100-120 kilométeres erősséggel tombol. Az előrejelzések szerint a keleti partvidéken az elkövetkező 24 órában újabb 40-51 centiméteres hó várható.

Az Egyesült Államok délkeleti államaiban ónos eső vagy hó esik. A déli Florida fővárosában, Tallahassee-ben - ahol 1989 óta nem havazott - 10-15 centiméteres hóra számítanak, az állam tengerparti vidékein zárva maradtak az iskolák és az állami hivatalok. Georgia állam kormányzója, Nathan Deal a tengerparti 28 megyére rendkívüli állapotot hirdetett, mivel erőteljes vihart jeleztek a meteorológusok.

Havazik Észak- és Dél-Karolinában is, ahol az utakra ráfagyott a hóréteg.

Címlapkép: Reuters