Így látják külföldről: ekkora lehet a magyar növekedés

Valószínűleg jóval 2 százalék feletti ütemben nőtt a magyar bruttó hazai termék (GDP) az idén az első negyedévben is éves bázison - jósolták a csütörtökön esedékes első becslés előtt londoni pénzügyi elemzők.
MTI-Eco, 2014. május 14. szerda, 15:47
Fotó: Reuters

Az egyik legnagyobb londoni gazdasági-pénzügyi elemzőház, a Capital Economics közgazdászai közölték, hogy az általuk használt növekedéskövető modell (GDP tracker) jelzése szerint az éves szintre számolt magyar gazdasági növekedés elvileg akár 4 százalékra is gyorsulhatott az első negyedévben.

Megjegyezték ugyanakkor, hogy a magyar GDP-adatok a mezőgazdasági termelés ingadozásai miatt meglehetős volatilitásra hajlamosak; tavaly például az agrárszektor komoly felhajtóerőt adott a magyar gazdaságnak.

A cég szerint ez a hatás most már kezd kifutni, és ez ezúttal visszahúzó erővel hathatott. Mindezt egybevetve a Capital Economics az idei első negyedévre is 2,7 százalékos - a tavalyi utolsó három hónapival azonos - GDP-növekedést valószínűsít.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

rw, 2014.05.14 16:43

Én amondó vagyok várjuk meg a jelentést ezzel.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

jobbajobb, 2014.05.14 15:57

...4 % ...2,7 % ..."szakértők " !! ..vége mindennek !! ..csőd !!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html