Ilyen húsvét évek óta nem volt Magyarországon

Nem változott a néhány héttel ezelőtti helyzet, idén húsvét előtt sok helyen csökkentek a tojásárak, ami az elmúlt évek tapasztalataiból kiindulva szinte példátlan - írta a Világgazdaság csütörtökön.
Dzindzisz Sztefan, 2019. április 18. csütörtök, 07:34
Fotó: Napi.hu

Az alacsony árszint annak a következménye, hogy az elmúlt időszak piaci anomáliái után - amelyeket a madárinfluenza és a fipronilbotrány okozott - helyreállt ugyan az ágazat termelőképessége, de az integráció alacsony foka miatt a tojástermelők érdekérvényesítő képessége jóval kisebb a koncentrált kiskereskedelemmel szemben - mondta Pákozd Gergely, a Magyar Tojóhibrid-tenyésztők és Tojástermelők Szövetségének (Tojásszövetség) alelnöke.

A tojás ennek megfelelően már áruházba becsalogató termék lett: a Blokkk.com öt áruházláncot vizsgáló körképe szerint a darabonként 27-30 forint közötti árak 28-31 százalékos áruházi akciókat jelentenek - szemlézte az MTI.

A Tojásszövetség alelnöke elmondta, hogy jelenleg az önköltséget ugyan még kitermelik, de félő, hogy a húsvét utáni időszakban, amikor jelentősen csökken a kereslet, az árak tovább esnek, így a nyáron esedékes takarmánybeszerzéseket és az állománycserét nem tudják majd finanszírozni a termelők. Ezért félő, hogy sokan nemcsak csökkentik a termelést, hanem fel is hagynak vele - mondta a szakember a Világgazdaságnak.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

europeer, 2019.04.18 07:47

Ehhez az kellett, hogy a vásárlók leszokjanak a húsvétról, s beintsenek az állandóan drágító termelőknek.
A húsvét kihaló történet, mert tele volt tolakodó részeg locsolóval és pont arra dráguló tojással.
Már éppen ideje volt beinteni az árdrágítóknak, több termékkel kellene ezt tenni.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html