Már csak egyetlen irodából áll a Jobbik vagyona

Ha az újabb, összesen több mint 270 millió forintos Állami Számvevőszék (ÁSZ) által kiszabott büntetés után a Jobbik nem kap részletfizetési lehetőséget, akkor nem csupán az EP-kampányra nem marad semmi pénze, az adóhatóságnak sem tudja törleszteni a parlamenti választás előtt kiszabott másik számvevőszéki büntetés miatt fennálló tartozását. Ráadásul még a Magyar Postának is tartoznak 50 millió forinttal - mondta Szabó Gábor, a Jobbik pártigazgatója a Népszavának.
Domokos László, 2019. február 22. péntek, 07:43
Fotó: Pixabay

Az ellenzéki párt a Jobbik hivatalosan múlt hét csütörtökön, február 14-én vette át az ÁSZ-tól a 136 millió forintos tiltott párttámogatás megállapítására vonatkozó határozatot. A párt megalapozatlannak tartja a döntést, fellebbezési lehetőség azonban nincs. A Jobbiknak 15 napja van rá, hogy befizesse a 136 milliót, büntetésként pedig ugyanennyi állami támogatástól is elesik (így jön ki a több mint 270 millió forint) - írta a napilap.

Az előző, összesen 662 millió forintos büntetés felét már levonta a Magyar Államkincstár, másik felének törlesztésére negyedévente 40-50 milliót fizetnek ki. A Jobbik februártól két éven keresztül havi 14,5 millió forintot fizet az adóhatóságnak.

Ha egyetlen napot is késünk, akkor az összeg egyben behajthatóvá válik - jegyezte meg a pártigazgató. Csak éppen nem nagyon lehet mit behajtani. Egyetlen iroda van a Jobbik tulajdonában, a XI. kerületi Villányi úton lévő 60 négyzetméteres ingatlan. A többi iroda bérleményként működik. Laptopok, mobiltelefonok, zászlók és zászlórudak, esetleg poharak - sorolta Szabó, milyen vagyontárgyakat lehet még elvenni a párttól.

HOZZÁSZÓLÁSOK