Ismét lendületet kapott a magyar ipar

Júliusban az ipari termelés volumene az előző havi csökkenés után 12 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit, a munkanaphatástól megtisztított adatok szerint 8,7 százalékkal emelkedett a termelés - jelentette első becslése alapján pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
Szabó Zsuzsanna, 2019. szeptember 6. péntek, 09:14
Fotó: Getty Images

A termelés az év első hét hónapjában 6,3 százalékkal nagyobb volt, mint az előző év azonos időszakában. A szezonálisan és munkanaptényezővel kiigazított ipari kibocsátás júliusban az előző hónaphoz viszonyítva 1,7 százalékkal emelkedett.

A KSH szerint a bővüléshez a feldolgozóipari alágak nagy többsége hozzájárult. A legnagyobb súlyú járműgyártás jelentősen bővült, ugyanakkor a számítógép, elektronikai, optikai termék gyártása, valamint az élelmiszer, ital és dohánytermék gyártása az ipari átlag alatti mértékben emelkedett.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Fricibacsi3, 2019.09.06 13:13

@Suzywong:
A vesztesek magyarázkodnak.....
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Suzywong, 2019.09.06 11:36

mert 4% ot gyengült a forint , így az ipari multik euróban realizálódó bevétele forintban számolva 4% al nőtt.

euróban számolva azonban szerény, mindössze 3.4% os a növekedés.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html