Ismét rengeteg pénzt költött el egyszerre a kormány

Mintegy 160 milliárd forintot csoportosított át a kormány az idei költségvetésben, legtöbb a turizmusnak jutott, de nem maradhatott el a sport támogatása sem.
Németh Géza, 2020. június 3. szerda, 17:49
Fotó: Getty Images

A Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat a Gazdaságvédelmi Alapból 154 milliárd 393 millió forintot csoportosított át. Legtöbbet a turisztikai fejlesztési célelőirányzat kapta, 77 milliárd 805 millió forinttal. A kiemelt közúti projektek 55 milliárd, míg a vasúthálózat fejlesztése 13 milliárd 450 millió forinthoz jutott.

A Központi Maradványelszámolási Alapból 1 milliárd 671 millió forint került felhasználásra. Ebből a Magyar Államkincstár 850,6 millió, míg a Nemzeti Sportközpontok 520,7 millió forintot kapott.

A Rendkívüli kormányzati intézkedéseket csökkentő 1 milliárd 701 millió forint egészét a Bethlen Gábor Alap kapta.

A Járvány Elleni Védekezési Alap tartalékából 3 milliárd 464 millió forintot vett el a kormány. Ebből a hulladékgazdálkodási feladatok támogatása 3 milliárd forintot tett ki, a maradék az Innovációs és Technológiai Minisztérium igazgatásán belül, személyi juttatásokra fordítható.

A kormány a múlt csütörtökön egyszerre 196 milliárd forintot csoportosított át. Jutott pénz a honvédségnek, a sport és az űrtevékenység támogatására is.


HOZZÁSZÓLÁSOK