ITM: tudásközpont épülhet a magyar-osztrák határnál

Európai szinten is elismert tudásközpont épülhet Zalaegerszeg-Graz-Maribor térségében a pénteken megkötött magyar-osztrák együttműködési szándéknyilatkozat értelmében - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM).
Domokos Erika, 2018. szeptember 28. péntek, 19:46
Fotó: Napi.hu / Szabó Zsuzsanna

Az elektromos, összekapcsolt és önvezető járműipari szolgáltatások fejlesztéséről és teszteléséről szóló dokumentumot Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, Stájerország kormányának képviseletében pedig Barbara Eibinger-Miedl miniszter írta alá. A szándéknyilatkozat alapján a felek erősítik a két szomszédos térség, Zala megye és Stájerország kapcsolatait, a közös projektekbe pedig meghívják a szlovéniai Maribor régióját is - írta az ITM közleményében.

A résztvevő országok felismerték a digitalizáció és a dekarbonizáció jelentőségét a biztonságos, hatékony és fenntartható mobilitási rendszer megalkotásában, továbbá szorgalmazzák a regionálisan koordinált programokat, a közös kutatás-fejlesztéseket és a szabályozások összehangolását - olvasható a közleményben. A szándéknyilatkozat aláírása szervesen illeszkedik az Európai Unió egyik fő célkitűzéséhez, az e-mobilitás és az önvezető járművek elterjesztéséhez - közölte az ITM.

A kép illusztráció, forrás: Szabó Zsuzsanna/Napi.

HOZZÁSZÓLÁSOK