Aggódva küldik iskolába a gyerekeket a szülők - sok a megválaszolatlan kérdés

Aggódva küldik az iskolákba a szülők a gyermekeiket, mert nem kapnak megfelelő tájékoztatást arról, hogy a járvány miatt milyen kockázatnak teszik ki őket, és ezzel magukat.
Komócsin Sándor, 2020. november 6. péntek, 08:35
Fotó: Getty Images

A megkérdezett szülők 71 százaléka a tanórai távolságtartás és a maszkviselés hiányára panaszkodott, 70 százalékuk szerint fertőzés esetén nincs megfelelő kontaktkutatás, tesztelés - idézte a Népszava a Szülői Hang Közösség nem reprezentatív felmérését, amelyet tízezer szülő között végeztek.

A válaszadók 57 százaléka tartja problémának, hogy gyakran elmarad a távoktatás vagy a karantén elrendelése még akkor is, ha valaki megfertőződik

Vegyes a kép a szülő és az iskola kommunikációja tekintetében: vannak pozitív visszajelzések, de a válaszadók 31 százaléka kifejezetten elégedetlen. Érdekvédelmi szervezetek hetek óta kérik, hogy az oktatási kormányzat közöljön összesített adatokat az iskolák fertőzöttségéről. Az állami iskolafenntartó Klebelsberg Központ hétfőn azt írta a napilap megkeresésére, hogy az iskolák maguk döntik el, milyen járványügyi adatokat tesznek közzé. Ugyanakkor van, ahol a tankerület ezt kifejezetten kéri is az intézményektől.

Egy édesapa nemrég a közösségi oldalán osztotta meg: keddtől nem engedi iskolába három gyermekét - egyikőjüknek tüdőbetegsége van. Az iskola igazgatójától felmentést is kaptak. A Klebelsberg Központ a lapnak azt írta, a járványhelyzetre tekintettel valóban van arra lehetőség, hogy a veszélyeztetett gyerekek igazgatói engedéllyel, a pedagógusokkal egyeztetve otthonról tanulhassanak. Arra a kérdésre, felmentést kaphatnak-e azok az egyébként egészséges tanulók is, akiknek krónikus beteg családtagjaik vannak, nem jött válasz.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

tretyakov, 2020.11.06 11:12

Semmilyennek! A nép, az istenadta nép eddig a hiszékenység és némi félelem csapdájában élt, most jött a covid, a rettegés és a gyanakvás. Idös emeber!-biztosan covidos, gyerek!-hazahozza az iskolából, migráns!-ja az nincs sekély kis hazánkban. Goebbelsi módszerrel szinte mindenkit be lehet etetni- eddig volt Soros, brüsszel, migráns most meg itt van a covid.
Réges-régen láttam egy német tv-filmet/ Hitler parafrázis/ egy ember átvette a hatalmat egy városban. Beszédet akart mondani nagy tömeg elött , de nagyon fájt a foga.Odalépett a mikrofonhoz, nem tudta, hogy be van kapcsolva és elkáromkodta magát " Ördög vigye a fogorvosokat!" A tömeg el kezdte üvölteni "Le a fogorvosokkal!Halál a fogorvosokra!"és megkezdödött a vadászat... Ismerös? Talán nem kellene idáig eljutni.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html