Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Parlamenti képviselőként az a kötelességük, hogy az ország minden pontján megvalósuljon az a gondolkodás, amire "a fővárosban és országszerte a nagy városokban vártak a választók". Azt szeretnék, ha sehol nem lakoltatnának ki senkit az önkormányzati lakásokból, amíg nem biztosítják mindenki számára a megfelelő elhelyezést - ismertette Szabó Tímea az első pontot az MTI híre szerint.

El kell rendelni a klímavészhelyzetet és meg kell hozni azokat az intézkedéseket, amelyek megvédik a lakosságot a klímaváltozás hatásaitól. A Párbeszéd kezdeményezi a természeti örökség, a zöldfelületek megőrzését, hogy "állítsuk meg ezt az eszement Orbán-féle betonozást". Azt is javasolják, hogy töröljék el a Munka törvénykönyvének évi 400 órányi túlmunkáról szóló módosítását, a "rabszolgatörvényt" - közölte a frakcióvezető.

Megpróbálják eltörölni a "lex CEU-t" is. Karácsony Gergely konzultálni készül az egyetem vezetőivel.

A budapesti közösségi közlekedés működését a Párbeszéd azzal támogatná, hogy a költségeket egyenlő arányban osztaná el az állam, a főváros és az utasok között.

Végül elmondta, benyújtanak egy átláthatósági csomagot. Példaként azt említette, hogy a korábban Karácsony Gergely által vezetett zuglói önkormányzat olyan rendeletet készített, ami nyilvánossá tette az üléseket és a közbeszerzéseket.

Más témában arról kérdezték, hogy miközben Karácsony Gergely le akarja állítani a stadionépítéseket, ezek a beruházások több kerületben is "súlyos, több tízmilliárdos bevételt hoznak" az érintett önkormányzatoknak, amelyek többek között szociális bérlakásokat is építettek a befolyt pénzből. Szabó Tímea azt felelte, éppen az ilyen beruházások miatt estek el az emberek a kórházi CT-ktől, a lakosság ezek miatt veszített súlyos tíz- és százmilliárdokat, ezek miatt omlik le a kórházakban a fal és nincs klíma a műtőkben. A kormány a kórházak helyett a stadionoknak adta a pénzt - írta az MTI.