Kárpótolják a rokkantnyugdíjasokat?

Mikor kárpótolja a kormányzat az egykori rokkantnyugdíjasokat? - tette fel a kérdést Stummer János jobbikos képviselő az Országgyűlés hétfői ülésén, erre ugyanis alkotmánybírósági (Ab) határozat kötelezi a kormányzatot.
Domokos Erika, 2019. március 4. hétfő, 22:53
Fotó: Pixabay

Az ellenzéki politikus elmondta, szerinte sokakat jogtalanul fosztották meg a járandóságuktól, a kormányzatot ebben a spórolás vezette. A megtakarítást ugyanakkor nem az egészségügyre vagy például munkavédelemre költötték, hanem stadionépítésre, "szállodaláncok vásárlására".

A kormány eddig is minden Ab-határozatnak eleget tett, ennek is eleget fog tenni, a megadott határidőig rendezi a kérdést - válaszolta az MTI szerint Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára. Rétvári szerint a Jobbik véleménye 8 év alatt 180 fokot fordult a kérdésben.

Az államtitkár szólt a rehabilitációs kártyáról, amellyel tízezres nagyságrendben vállalhattak munkát olyanok, akik korábban segélyből éltek.

Az Alkotmánybíróság kimondta, hogy a kormány megszegett egy, az emberi jogok védelméről szóló nemzetközi szerződést azzal, ahogy az elmúlt években elvette a rokkantnyugdíjasok juttatásainak nagy részét. Az Országgyűlésnek 2019. március 31-ig kell módosítani a törvényt, hogy az ne sértse a strasbourgi emberi jogi egyezményt.
Az AB döntése szerint a 2012 után kialakított rendszerben olyan emberekről állapították meg, hogy sokkal jobban vannak, akik nem voltak sokkal jobban, csak egy új vizsgálattal ugyanolyan rokkant embereknek jobb százalékos értékeket adtak, s erre hivatkozva drasztikusan megvonták a rokkantsági ellátásukat, sokaknak nagyon komoly anyagi gondokat okozva ezzel.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

yamimarik, 2019.03.05 00:44

Egy lelketlen és népnyúzó kormányzat élén egy megalomániás stadion őrülttel az élén ! Azokra az elmebeteg beruházásokra volt számolatlan pénzforrás .Amik jelenleg is . Pár százan , egy vagy kétezren töltik meg egy meccs alkalmával .Ezen nemzeti burzsoá kormányzatnak nem véletlenül Horthy átkos rezsimje a példaképe .
Amit a beteg , idős , segítségre szorult embertársainkkal művel ezzel a "Taigetosz" törvénnyel .Az ugyanaz amit a hitleri német birodalomba műveltek az "Euthanázia" törvénnyel .Amit akkor a nagy hatalmú Führer a népi felháborodás nyomására leálltatott . Magyarország jelenlegi miniszterelnöke , már 7 éve zavartalanul alkalmazhatja . Magyarország jelenlegi kormánya a világ legboldogabb kormánya . .Amely kormánynak ilyen széthúzó és impotens gyenge ellenzéke és ilyen birkatürelmű néppel van dolga .Hát az valóban a világ legboldogabb kormánya . Na de meddig ? Amíg a vele szemben állók hagyják , addig !
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html