Az egyéni fűtési rendszerrel rendelkező családi házakba és lakásokba már két éve csakis kondenzációs kazánt lehet beszerelni, az olyan társasházi lakások viszont, amelyek gravitációs gyűjtőkéménnyel rendelkeznek, 2018 őszéig türelmi időt kaptak. Szeptember után azonban nem lesz újabb türelmi idő, ez a helyzet pedig igen nagy probléma lehet a társasházakban - idézi Gyárfás Attilát, a Magyar Épületgépészek Szövetségének ügyvezető elnökét a portál.

A gyártóknak meg kell szüntetniük a magyar piacon 2017 februárjában megjelenő, turbós kazánok helyére kéményátalakítás nélkül felszerelhető Turbo kondenzációs ErP kazánok forgalmazását. De komoly változásokra számíthatnak a 10 kW-os vagy az alatti fűtőkészülékeket és a 30 kW névleges teljesítményű, vagy az alatti hagyományos kombi kazánokat használók is - derül ki a Szerelvénybolt Kft. közleményéből.

Az alsó kategóriás kondenzációs kazánok ára minimálisan csökkent az elmúlt két évben, a közép és felső kategóriás készülékek viszont nagyjából tíz százalékkal drágábban kaphatók most. (Gázzal fűt? - Csúnya kiadásokba szaladhat - ezt már olvasta?)

A legnagyobb problémát azonban még mindig a szakemberek hiánya okozza, hónapokra előre nem találni kivitelezőt az átalakításhoz szükséges munkálatokra - jegyzi meg cikkében a hvg.hu.

A kép forrása: Pixabay.