Kedvezményes turistakártyát kínál Budapest a magyaroknak

Budapestre hívja a belföldi turistákat Karácsony Gergely főpolgármester, a Restart Budapest Carddal a szokásos turistakedvezmények mellett nagy kedvezménnyel vehetők igénybe szállodai szolgáltatások és ingyenes fürdőbelépésre is feljogosít - közölte a Főpolgármesteri Hivatal az MTI-vel.
Domokos Erika, 2020. június 25. csütörtök, 20:33
Fotó: Napi.hu

A budapesti turizmus újraindításának fontos eszköze lehet a Restart Budapest kártya, amely a főváros és a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége közös akciójaként decemberig vehető igénybe.

A Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ által kibocsátott Restart Budapest Card 48 órán keresztül nyújt ingyenes és kedvezményes szolgáltatásokat, továbbá a szállásfoglalásnál is kedvezményt ad, így lehetőséget teremt a belföldi turistáknak arra, hogy "pénztárcabarát módon" tölthessenek el 2 éjszakát Budapesten - írja a budapest.hu portál.

Egy másik lényeges többletszolgáltatása a Restart kártyának, hogy a hat fővárosi strand közül választhatnak az érdeklődők, ahová egy alkalommal ingyenesen beléphetnek. Ezenfelül a történelmi gyógyfürdők közül a Lukács, a Széchenyi és a Rudas fürdőből szintén szabadon választható egy, amelybe ingyenes a belépés egy alkalommal. A csomag ingyenes Hop-On Hop-Off szolgáltatást is tartalmaz.

A Restart Budapest Card tulajdonosok számára a szerződött szállodák 2020. július 1. és december 31. közti időszakban (kivéve karácsony napjai és szilveszter napja) 2 főre, 2 éjszakára, reggeli nélkül, a bruttó ár 3 csillagos szállodai szoba esetén 12 000 Ft/éj, azaz 24 000 Ft, 4 csillagos esetén 20 000 Ft/éj, azaz 40 000 Ft, 5 csillagos esetén 30 000 Ft/éj, azaz 60 000 Ft-ért ajánlanak szállást. Egy másik lényeges többletszolgáltatása a Restart kártyának, hogy a következő strandfürdők - Palatinus, Római Lido, Csillaghegyi, Paskál, Pesterzsébeti és Pünkösdfürdői strand -- közül szabadon választható egy, amelybe ingyenes a belépés egy alkalommal. Ezen felül a történelmi gyógyfürdők közül a Lukács, Széchenyi, Rudas fürdőből szintén szabadon választható egy, amelybe ingyenes a belépés egy alkalommal - írja a főpolgármesteri hivatal.

A főpolgármester a turizmus újraindításáról rendezett csütörtöki beszélgetésen bejelentette: egyeztetést kezdeményez a Magyar Turisztikai Ügynökséggel, hogy a fővárosba érkező turistahajók kikötésére elsődlegesen a pesti oldalon a Bálna előtti partszakaszon, a budai oldalon pedig szükség szerint kijelölendő helyen legyen lehetőség. A rakpartok hasznosítása ugyanis jelenleg egyoldalú: a jelentős gépjárműforgalom és a turistahajók, szállodahajók horgonyzása lehetetlenné teszi, hogy a városlakók a rakpartot közösségi célokra használhassák.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Fricibacsi3, 2020.06.26 09:52

Hát persze majd elmegyünk és parkolunk óránként 800Ft-ért.
Megnézzük
- a beszüntetett tüzijátékot.
- a Lánchídat, de rá nem megyünk mert életveszélyes.
- Tüttő Katát ahogy a Lánchíd tetején szelfizik
- a leállított Liget projektet
- a leállított szuper kórház helyét
- hajléktalanokat a városházán
- buzifelvonulást
- koszt szemetet ami nincs eltakarítva
- térdig érő gazt a tereken és a villamos sínek közt és mellette
- az autósávokban felfestett üres kerékpárutakat és a mellette dugóban lévő autósok mérgelődését
Csupa vonzó program amiért érdemes meglátogatni Budapestet
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

europeer, 2020.06.26 07:15

Maradj otthon!
Ne vigyél pénzt másik városba/településre.
Ebben az országban amúgy is szinte minden tilos és drága.
Bécs tele van ingyenes, tartalmas programokkal, és nem b@szogatják a zembereket állandóan.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html