Két kézzel szórták a pénzt a választás előtt Balog minisztériumában

Fejenként átlagosan 2 millió forintos bónuszt kapott Balog Zoltán emberi erőforrás miniszter több mint kétezer embere a választás előtt - tudta meg a 24.hu.
Szepesi Anita, 2018. május 15. kedd, 07:55
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

Összesen 4,268 milliárd forint bónuszt kaptak az Emberi Erőforrások Minisztériumában az uniós támogatáslehívások felpörgetéséért - olvasható a portál cikkében. Az adatokat a lap közérdekű adatigénylésére adta ki az Emmi. A pénzosztással Balog lekörözte a Lázár János vezette Miniszterelnökség jutalmazását, ahol az állomány felének sem jutott az apanázsból.

A céljuttatás hivatalos feltétele az volt, hogy a minisztérium teljesítse a kormányhatározatban előírt kifizetési munkaterv számait. 2017. június végéig 80,5 milliárd, az év végéig 244 milliárd (minimumként 64,4 milliárd, illetve 195,2 milliárd) forintot kellett lehívni, míg a rászoruló személyeket támogató operatív programból 100, illetve 400 millió forintot.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által megküldött adatok szerint

a június 30-i mérési pontig elért teljesítmény alapján összesen 1 588 059 040 forint céljuttatást fizettek ki, és 2126 fő részesült a különpénzből. Az év végéig (pontosabban az idén január végére tolt mérési pontig) teljesítettek alapján pedig 2 680 412 320 forintot fizettek ki összesen 2068 dolgozónak.

Fotó: Napi.hu/Szabó Dániel

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

krislaci, 2018.05.15 18:16

Na igen, amikor még kitűzték a prémium feladatot, nem tudták - főleg a kisebb csinovnyikok, de valószínűleg a szervezői sem hittek annyira benne -, hogy sikerül a választási csalás. Ezért megpróbálták a legtöbb EU-s pénzt nyertes pályázatokkal lefedni, és azonnal mind a100%-át a költségvetés terhére kifizetni (minden EU-s tanács ellenére, hisz az uniós átlag 30%), ezekből pedig a jól bevált túlárazásokkal a maximumot ellopni. Sikerült, minden, tehát túlbiztosították magukat - túlbecsülték az ellenfeleik szellemi képességeit a választási csalásnak még a megértésében is. De, gondolom, végül is nem sajnálják, legalább a minisztériumi köztisztviselők között lesz egy megbízható csicska csoport.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

tarosPifta, 2018.05.15 14:17

Jé, erre is volt mi?
Csak a rokkantakra nincs, azoktól el kellett venni.
szemét getzik
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html