Kétharmados az esélye az IMF-megállapodásnak

Egyértelmű volt, hogy nehéznek bizonyulnak a tárgyalások az EU-IMF-delegációval. Az alapeseti forgatókönyv szerint 65 százalék az esélye, hogy megállapodjanak - vélik londoni elemzők.
MTI, 2011. december 21. szerda, 17:14
Fotó: Napi.hu

Továbbra is csaknem kétharmados az esélye annak, hogy Magyarország megállapodásra jut a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) és az EU-val - vélekedtek szerdai helyzetértékelésükben londoni pénzügyi elemzők.

Az Eurasia Group nevű globális gazdaság-politikai kockázatelemző csoport szakértői az informális előkészítő megbeszélések félbeszakadására utalva megjegyezték: szerintük kezdettől "egyértelmű volt", hogy nehéznek bizonyulnak majd a tárgyalások az IMF/EU-delegációval, különös tekintettel arra, hogy milyen mértékben térnek el a várakozások a megállapodás lehetséges típusairól.

A ház ugyanakkor közölte: alapeseti forgatókönyvében 65 százalékos esélyt ad arra, hogy a jövő év elején létrejön a megállapodás egy új programról. Az Eurasia elemzői szerint e program legvalószínűbb formája elővigyázatossági jellegű készenléti megállapodás lesz, amely nem feltétlenül járna tényleges hitellehívással, de negyedévenkénti felülvizsgálat társulna hozzá.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

takzsu, 2011.12.21 18:57

És ha azt mondom valakinek:
- Kedves uram ön szinte beteg. 65% esélye van túlélni.
Na akkor vajon mennyire lenne nyugodt?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

megalodon, 2011.12.21 17:33

Két fokozattal rontani készül a magyar adósbesoroláson a Fitch hitelminősítő, a cég már értesítette a kormányt a küszöbön álló bejelentésről - értesült az [origo] két, egymástól független piaci forrásból. A magyar osztályzat így - a Moody's november 24-ei döntése után - már két hitelminősítőnél lesz a befektetésre nem ajánlott, úgynevezett bóvli kategóriában.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html