Kezdődnek a felújítások - gigadugók jönnek Budapesten?

Az 2017-es úszó vb részeként felújítják a Róbert Károly körutat. A felújítások jövő nyárig eltartanak, mert közműveket is érint, bicikliutak is épülnek -közölte a BKK.
Napi.hu, 2016. szeptember 5. hétfő, 13:51
Fotó: Napi.hu

Szeptember 15-én kezdődik el a XIII. kerület, Róbert Károly körút felújítása az Árpád híd és a Vágány utcai felüljáró közötti szakaszon. A felújítással egy időben kerékpárút is épül, illetve megújulnak az Árpád hídi pesti felhajtó alatt átvezető Népfürdő utcai és Esztergomi úti közúti hidak is. A felújítás teljes időtartama alatt biztosítják a közúti forgalmat irányonként két sávon, a villamosközlekedés is zavartalan lesz néhány hétvége kivételével. A munkálatok várhatóan 2017 nyaráig tartanak - olvasható a Budapesti Közlekedési Központ közleményében.

Az érintett szakaszon új aszfaltréteget építenek, ahol szükséges, teljes pályaszerkezet-cserét végeznek, ezzel egyidejűleg a szegélyek és a kapubeállók is átépülnek. A Róbert Károly körút - Lehel utca csomópontban a meglévő villamosvágány is megújul. Az útpályától zöldsávval elválasztott kerékpárút épül a Róbert Károly körút déli oldalán a Papp Károly utcától a felújítással érintett szakaszon.

Az átkelőhelyeket akadálymentessé alakítják át, megújul a közvilágítás, emellett kamerarendszert építenek ki. A buszöblök pályaszerkezetét bazaltbeton burkolatra cserélik, míg a buszmegállók erősített aszfaltburkolatot kapnak. A komplex szemléletű felújítás során szükség esetén közműmunkákat is végeznek majd.

A Népfürdő utcai és az Esztergomi úti közúti hidak felújítása pályánként három terelési ütemben valósul meg. Megújul a hidak útburkolata, szigetelése, valamint víztelenítési rendszert alakítanak ki. A hidakra új hídkorlát kerül, felújítják a lépcsőket, lépcsőkorlátokat és kettős közúti vezetőkorlátot is építenek. A híd alatt felújítják a közvilágítást.

A változó közlekedési rendről és a felújítás részleteiről a BKK folyamatosan tájékoztatást ad majd.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Chares, 2016.09.06 07:06

Azért nagyon kényelmes ez a 10 hónap egy nyúlfarknyi szakaszhoz.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Hajnalka_vagyok, 2016.09.05 15:10

verge. a Robert Karoly koruthoz kepest a Hullamvasut egy dogunalmas setakocsikazas volt...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html