Kiderült: a kormány még legalább 8 évig maradna

Kövér László szerint további egy, vagy akár még egy kormányzati ciklusra van szükség az ország sorsát hosszú távon meghatározó, a morális és gazdasági rendbetételt követően elindított intézkedések, programok megerősítéséhez. Az Országgyűlés elnöke erről a Magyar Hírlap szombati számában megjelent interjúban beszélt.
Szász Péter, 2017. október 7. szombat, 09:33
Fotó: Napi.hu

A legfontosabb, hogy a demográfiai folyamatot legalább megfordítsuk, az 1,5 körüli termékenységi mutatót megpróbáljuk 2,1-re felvinni, hogy a nemzet legalább a reprodukcióra képes legyen - idézi a házelnököt az MTI.

A külpolitikában kiemelt feladatnak számít a közép-európai együttműködés megerősítése, történelmi konfliktusaink hátrahagyásával, hogy minden érintett ország számára történelmi dimenzióba helyezett politikai stratégia legyen a közös érdekérvényesítés az unió porondján - mondta a lapnak.

Arra kérdésre, hogy mit jelent a Fidesznek Botka László visszalépése a miniszterelnök-jelöltségtől, a házelnök úgy válaszolt: "semmit".

Az ellenzék gyengeségének amúgy számos oka van, a megosztottságon és a hiteles személyiségek hiányán túl például az is, hogy a kormány alapvetően jól teszi a dolgát - jelentette ki Kövér László.

A Jobbikról azt mondta: gátlástalanok, a pénzért és a hatalomért bármire képesek, közben már abban a sok ostobaságban sem hisznek, amit korábban hirdettek. A házelnök véleménye szerint a Jobbik úgynevezett néppártosodása, hogy maguk mögött akarta hagyni "a szélsőséges, kirekesztő és mosdatlan politizálást", egy pillanatra sem volt őszinte szándék, csupán a baloldali szavazók elcsábítását célozta - olvasható a Magyar Hírlapban.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

matyi2010, 2017.10.08 11:52

pastorius, 2017. október 8., vasárnap 11:27

Gazdaság: 2002-2010 közt az egy főre jutó GDP a szlovák 117 %-ról 90,5%-ra csökkent, 2010 óta maradt ez a 90%, ugyanez igaz Lengyelországra és nagyjából a többi hasonló országra is.
Vagyis 8 év alatt 25-30% ot vesztettünk, ez a 8 év alatt átlagos a növekedésünk.
A libsi ciklusok 20%-os GDP arányos adósság növekedésével szemben az adósság csökken, mintegy 10 százalékponttal.
A libsi ciklusok reálbér csökkenésével szemben a reálbérek 30 éve nem látott mértékben növekszenek.
A családtámogatásoknak köszönhetően a libsi időszak végére beállt 1,26 születési arányszám 1,5 körülire nőtt, így a csökkenő szülőképes korú lakosság ellenére a gyermekszületések száma nem csökken, kismértékben nő.
A balliberális pártokat a Fidesz rengeteg hibája ellenére a lakosság 80%-a soha többé nem akarja kormányzati pozícióban látni.
A Fideszt leváltani csak egy Fidesz nélküli Fidesz tudná, azaz a Fidesz 20-30%-nyi hibáját elhagyó de a lényeges pontokban (70-80%) a Fidesz programját átvevő párt tudná.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

pastorius, 2017.10.08 11:35

@pastorius: s közben tele vagyunk ad hoc intézkedésekkel, minden előzetes hatástanulmány nélkül (elég felébredni és kiköpni az aznapit)..stratégia csak saját táboruk meggazdagításra van...de arra hatékonyan--az államadósság (ami nem csökken, hanem folyamatosan nő..elhagyta a 26 ezer milliárdot...27 felé közelít..az nagyon szép, hogy 3% alatt van a hiány, de ez, már bocsi, a már írt ppnzbőségben, békeidőben és a világ amúgy prosperűló korzakában kötelező volt...már csak azért is, mert megszenvedtünk érte...(3000 milliárd Manyup elvétele és a sosem látott sokezer milliárdos megszorítás)..azzal csak egy a baj, sem eltüzelni, sem a szájukba venni, sem lakni benne, sem felöltözni benne nem tudnak az emberek..
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

pastorius, 2017.10.08 11:27

>
Kiderült: a kormány még legalább 8 évig maradna
Kövér László szerint (....) szükség az ország sorsát hosszú távon meghatározó, a morális és gazdasági rendbetételt követően elindított intézkedések, programok megerősítéséhez.
#
morálról beszél??
morálisan ilyen mélyen még nem volt az ország...mit akar még???
gazdasági>>
a 8 évben, ebből 6 év hihetelen pénzbőségben átlagosan sikerült elérni 2.4%-os GDP az unió átlagának 66-68%-án stagnál (tavaly pl. -1%-ot hoztunk)..ausztria gdp-jét nem közeltettük, vagy tán 1-2 századdal, tizeddel...
az iskolák végtelenül rossz helyzetben vannak, az oktatás színvonala egy parraghtól füg..és a franc tudja kitől még (a lényeg, hoghy ne értsen hozzá..mindenestre 6 évben az színvonal bezuhant..(ált. iskolában nem is kicsit), de ugyez a szakképzés és hát a felsőktatás (OECD országokban közoktatás a 60 helyen, felsőktatás a 90 helyre zuhant)...az egészségügy már csak vegetál..eredményei csupán negatívumokban mérhetők...a szociális hálót drasztikusan szétb@szták, kimondottan szegényellenes politikát folytatnak, minden intázledésük ebbe az irányba mutat (1 kulcsos adó, szociálpolitika, stb.)..alakhatási szegénység egyre rosszabb, nemhogy javult volna..értékteremtő képességünk semmit nem javult..(persze mitől is)...korrupció az egekben (nekünk iszonyatosan drága ez a kormányzás)..az állam egyre csak hízik és szeret luxusban élni...a minisztériumokban a foglalkoztatottak száma megdupládózott.....az adóék alig csökkent vmit (a visegrádi országok átlagához képest 10%-al magasabb)....a hihetetlen gáláns (qva drága) családtámogatással együtt egyre csak fogyunk (most itt nem az amúgy de nem mellesleg elvándorolt 500-600 ezer emberre gondolok)
mit írjak még?
most dolog
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

pastorius, 2017.10.08 10:24

@pastorius: lásd: az őcsényi eset
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

pastorius, 2017.10.08 10:23

@RealMan: azért az tudod, hogy az életükért küzdenek..pénz paripa pedig (a mi pénzünkből) korlátlanul rendelkezésükre áll...és hát a média is..vidéken már csak a kincstári szarokhoz jutnak hozzá..ami napi propagandát közvetít..(az újságokat már nem is újságírók írják többnyire)
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html