Az intézmény azt már kedden közzétette, hogy a március végével záródott három hónapban a hazai össztermék (GDP) 6,8 százalékkal nőtt éves összevetésben. A szerdán közölt részletek szerint az első negyedévben az építőipari és a feldolgozóipari ágazat 6,3 százalékkal erősödött a tavalyi év azonos időszakához képest. A tavalyi utolsó negyedévben a két ágazat szerényebben, 5,7 százalékkal bővült.

Az építőipari és a feldolgozóipari ágazat együttesen a kínai GDP 39 százalékát adta az első negyedévben. A szolgáltatási szektor bővülése az első negyedévben 7,5 százalékra lassult a tavalyi utolsó negyedévi 8,3 százalékról. Az ágazat adta a kínai GDP 57 százalékát a negyedévben.

A mezőgazdasági ágazat 3,2 százalékkal erősödött a március végével záródott három hónapban, ami lassulás a tavalyi utolsó negyedévi 4,4 százalékos bővüléséhez viszonyítva. Az ingatlanpiaci ágazat 4,9 százalékkal erősödött, alig felülmúlva a tavalyi utolsó negyedévi 4,8 százalékos bővülést.

A kiskereskedelmi és a nagykereskedelmi ágazat teljesítménynövekedése 6,8 százalékra lassult éves szinten a negyedévvel korábbi 6,9 százalékról. A technológiai ágazat teljesítménye továbbra is jelentősen, 29,2 százalékkal nőtt az idei első negyedévben, de lassult a bővülés a december végével zárult három hónapban elért 33,8 százalékkal összevetve.