Otthonápolási díjat adnak a DK-s kerületekben

A Demokratikus Koalíció által vezetett fővárosi kerületekben egyszeri, ötvenezer forintos otthonápolási támogatást adnak azoknak, akiknek valamelyik családtagját a koronavírus-járvány miatt hazaküldték a kórházból - írja az MTI.
Szász Péter, 2020. április 22. szerda, 17:52
Fotó: Getty Images

A kormány két hete döntött 36 ezer kórházi ágy felszabadításáról. A kabinet a hazaküldött embereket ezzel "halálra ítélte" - mondta Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettes.

Niedermüller Péter, Erzsébetváros polgármestere hangsúlyozta, ezekről a betegekről egészségügyi szakemberek állapították meg, hogy a kórházakban vannak biztonságban. A kormány azonban egy "meggondolatlan és ostoba" döntéssel hazaküldi őket, anélkül, hogy tudná, otthon megkapják-e a megfelelő ellátást.

Cserdiné Németh Angéla XV. kerületi polgármester hangsúlyozta, a járvány kezdete óta az általuk vezetett kerületekben olyan feladatokat oldanak meg, amelyeket a kormánynak kellene. Éppen ezért megoldják azt a feladatot is, hogy ezek a betegek és családjaik ne maradjanak magukra - szögezte le a politikus. A XVIII. kerületet vezető Szaniszló Sándor elmondta, az ötvenezer forintos támogatáshoz csak egy egyszerű módosítás szükséges.

Kiss László, Óbuda polgármestere arra kérte a többi polgármestert, hogy ők is vezessék be a rendkívüli otthonápolási támogatást. Ez az ötvenezer forint nem old meg mindent, de nagy segítség a bajban.

László Imre, Újbuda polgármestere kijelentette, nem az a feladatuk, hogy keseregjenek az elvonásokon és az őket sújtó "negatív rendszabályokon", ezért arra törekednek, hogy segíteni tudjanak a betegeken és azok családjain.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

jakob big nose, 2020.04.22 18:57

@Flexmaster:

"Jaja, Orbán kinyírt 36ezer embert. "

akkor ezzel foglalkozz, f@szfej fidessnyik,
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Flexmaster, 2020.04.22 18:21

Jaja, Orbán kinyírt 36ezer embert. De a DK megmenti az életüket 50rugeszből. Ez az asszony bárki is legyen, jobban tette volna, ha a Gyurcsi beszédtanárához jár, nem az anyakönyv vezető képzőéhez. Tisztára mintha egy ballagási, vagy házassági szöveget mondana.. uncsi
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html