Meglepetés: a kormány döntött a focisták fizetéséről

A kormány rendeletben szabályozta, hogy mennyivel csökkenthető egy magyar futballista bére, ez ellen a játékosok már nem tehetnek semmit.
Szász Péter, 2020. április 23. csütörtök, 06:20
Fotó: Pixabay

A Magyar Közlönyben megjelent rendelet értelmében, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) által kiírt versenyrednszerben szereplő sportszervezet a munkaviszony vagy megbízási jogviszony (ebben az esetben akkor, ha  bérköltségként fizetik ki) keretében foglalkoztatott hivatásos labdarúgó vagy sportszakember rendszeres havi díjazását egyoldalúan csökkentheti.

A csökkentés mértéke legfeljebb 70 százalék lehet és a veszélyhelyzet lejártával vissza kell állítani az eredeti szintre.

A döntés nem csak a futballistákra, hanem más, látvány-csapatsportban működő sportolókra és szakemberekre is kitér azzal a különbséggel, hogy esetükben a kormány nem határozta meg a csökkentés maximumát.

A döntés mögött az állhat, hogy mialatt a magyar futball teljesítményéhez képest elszabadultak a sportolói fizetések, voltak játékosok, akik a járvány idején sem mondtak volna le fizetésük jelentős részéről.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

narancsragacs, 2020.04.23 07:44

Tehát addíg tart a "vészhelyzet" ameddig "kevesebbet" keresnek a focisták. - már nem az Orvosokhoz képest hanem önmagukhoz képest :)))
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html