Koronavírus: már 18-an fertőződtek meg a Corvinus gólyatáborában

Eddig már 18 embernél igazoltak Covid-19-pozitivitást a Budapesti Corvinus Egyetem (BCE) gólyatáborának résztvevői közül - tudta meg a Nemzeti Népegészségügyi Központtól az Azénpénzem.hu. Ugyanakkor az egyetemi hallgatók között ennél nagyobb számok keringenek.
Domokos László, 2020. szeptember 1. kedd, 13:46
Fotó: Napi.hu

A BCE augusztus 17-21. között Bükkszéken tartotta gólyatáborát. A korábbi hírek szerint négy hallgató tesztje lett pozitív lett. Ezután lemondták a mesterszakosok gólyatáborát, és végül - az egyetem vezetésének határozott kérésére - a szeptember 2-ára szervezett, egyébként ezerfősre tervezett gólyabuli is elmarad.

Az elvégzett laboratóriumi vizsgálatok alapján jelenleg 18 főnél igazoltak pozitivitást - írta az NNK a pénzügyi portálnak küldött válaszában. A járványügyi vizsgálat, az adatgyűjtés és a kontaktkutatás jelenleg is folyik. A fertőzöttek közül eddig senki nem szorult kórházi ápolásra

Az Azénpénzem.hu úgy tudja, hogy lehetnek olyan hallgatók is, akik magánúton teszteltették magukat, így a hivatalos statisztikákban egyelőre nem jelennek meg, és vannak, akiknek már a családtagjai is hatósági karanténban vannak, tesztelésre várnak.

A Szent István Egyetem korábban azt közölte, hogy a gólyatábor résztvevői és szervezői közül 5 embernél mutatták ki a Covid-19-et, mind tünetmentesek, és nem hagyják el az otthonukat. Néhány nappal később kiderült, hogy Pécsett is voltak koronavírusos hallgatók a gólyatáborban. Hétfőn derült ki, hogy koronavírus-fertőzés miatt nem tartják meg a Debreceni Egyetem harmadik gólyatáborát, miután egy résztvevő tesztjének eredménye pozitív lett.

A Szegedi Tudományegyetemen kedden azt közölte, hogy a koronavírus-szűrésen az egyik rektorhelyettes tesztje pozitív lett, emiatt a szeptember elsejére tervezett tanévkezdő sajtótájékoztatót és a szeptember 5-i tanévnyitó ünnepséget nem tartják meg.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Warlock, 2020.09.02 14:45

@Kisszsigi666: Ennyi baromságot egy kommentben, atyaég... :-( Zsigikém, idő hiányában rövid leszek: hülye vagy.

Nem kéne mindent megkajálni, amit a médiában olvasol (vagy inkább huhognak beléd).

"ez nem megfázás meg influenza"

Ennyi igaz a kommentedből... nem az, de a betegség lefutása nagyban hasonló. Csak megnyugtatásképpen: a vírus már régóta gyengül (ami nem csoda, mert minden reprodukciónál hibák csúsznak a génállományába, mint minden vírus esetén amióta világ a világ). Egyre enyhébb tüneteket produkál a fertőzötteken, és a szövődményes esetek is ritkulnak. Akik belehaltak, azok 95%-a egy influenzát vagy náthát elkapott volna a covid helyett, is meghalt volna... csak ezt elfelejtették neked huhogni a médiában.

Na további jó fosást.

Üdv: egy vírustémában szakmabeli (nem vírustagadó!!!)
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

znojmo, 2020.09.02 14:37

Na és aztán!
Máskor is volt influenza mégis megvagyunk elhülyült világ!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Kisszsigi666, 2020.09.02 14:07

Továbbra is gratulálok mindenkinek akinek továbbra sem esett le hogy ez nem megfázás meg influenza. Nem baj, fertőzzétek egymást nyugodtan, legalább kevesebb lesz a vírustagadó meg az "énbezzegnemismereksenkitakielkapta" érvelés. Azért én mondjuk 6 hónap múlva minden fertőzöttnek kiküldeném a kontaktkutatások eredményeit, különös tekintettel arra hogy hány addigra halott emberhez juttatták el közvetetten vagy közvetlenül a vírust. Csak hogy legyen tanulság is.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html