Visszaengednék az idős orvosokat az ellátásba

Kásler Miklós utasítása szerint ha másképpen nem szervezhető meg az ellátás, akkor a 65 év felettiek is visszatérhetnek a közvetlen gyógyításba - írja a Népszava.
Szász Péter, 2020. április 20. hétfő, 08:23
Fotó: Getty Images

Kásler Miklós április 16-án korrigálta egy hónappal korábbi rendeletét, amely megtiltotta, hogy a 65 év feletti dolgozók olyan tevékenységet végezzenek, amely során közvetlenül találkozhatnak a párcinesekkel. A legújabb miniszteri utasításban viszont már az szerepel: amennyiben másképpen nem szervezhető meg az ellátás, úgy az idősebb egészségügyi dolgozók - ha önként vállalják - visszatérhetnek a közvetlen gyógyításba - olvasható a portálon.

"Elhajtottak, mint egy magzatot, pedig március 15-éig a hátunkon vittük az ambulanciákat, a műtőket és az egyéb kezeléseket, mindenféle védőeszköz, köszönet nélkül. Még azt sem mondták, ha koronavírusos leszel, akkor lesz egy gép a számodra. Nem egy kollégám sírt a vállamon, hogy így lett vége. Most ők is, azt mondják, megfontolják, hogy a miniszteri levélre mit lépjenek" - fogalmazott egy idős aneszteziológus a lapnak

A legrosszabb helyzetben az alapellátás van, ahol aránytalanul nagy számban vannak 65 év felettiek, és ők egyedül dolgoztak. A rendelőintézetekben is egy-egy szakmában egy orvos van, így a rendelettel, ami hátrébb vonta őket ott is nehéz helyzetbe kerültek. A kórházakban tíz orvosból, talán ha kettő lehetett érintett, tehát ott megoldható volt a helyettesítésük - erről Weltner János sebész beszélt a lapnak.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

rigolya, 2020.04.20 09:25

10 év alatt SEMMIT SE TETTEK az utánpótlás biztosítása érdekében!

De ha most a doki nem akar dolgozni, akkor remélem már februárban elkezdte nyugdíjaztatni magát.

Az orvosok rosszabbul állnak, mint a tanárok, akik harmada csak 60 feletti.
Az orvosok harmada 65 feletti nyugdíjaskorú!

gerinctelen fidesznyikek

o1g
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html