Kőbányán a Gépmadár óvodát két hétre bezártak, mert koronavírusos lett az egyik dolgozó. Az óvodának hét csoportja van, két hétig egyetlen gyereket sem fogadnak. Néhány nappal ezelőtt az Óbudai Százszorszép Óvoda három dolgozójáról derült ki, hogy koronavírusos.

A köznevelési államtitkár szerint minden ügyet egyedileg kell megvizsgálni, és meghozni a szükséges intézkedéseket. Nem zárható ki, hogy lesz még példa óvodák és iskolák átmeneti bezárására - hangzott el az RTL Híradóban. Maruzsa Zoltán szerint ha kell, rendkívüli szünettel vagy helyenként digitális munkarend elrendelésével kezelik majd a járvány okozta problémát.

Az iskolák és az óvodák normális működése akkor változik majd, ha a járványügyi helyzet indokolja - nyilatkozta az államtitkár.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma keddi közleménye szerint két iskolában és két óvodában rendeltek el rendkívüli szünetet, egy iskolában pedig tanítás nélküli munkanapot. Ezeken túlmenően tucatnyi olyan intézményről tud a tárca, ahol fertőzött személyt találtak, de őket időben elkülönítették, így rendben zajlik a tanítás.

Pozitív teszt miatt kellett elrendelni egy nagyvázsonyi iskolának a bezárását is.