Koronavírus: talányos kijelentést tett a magyar kormány

Váratlan és nem túl konkrét kétmondatos kijelentés került ki szombat este a magyar kormány Facebook-oldalára.
Domokos László, 2020. november 28. szombat, 18:40
Fotó: MTI Fotó / Balogh Zoltán

Szeretnénk, ha mindenki korlátozás nélkül tudna találkozni karácsonykor. A kormány 8-10 nap múlva hoz erről döntést - olvasható a magyar kormány közösségi oldalán.

Ennél több azonban nem derül ki a bejelentésről.

Gulyás Gergely kancelláriaminiszter a csütörtöki kormányinfón úgy fogalmazott, hogy a kormány szerint elégségesek a jelenlegi intézkedések, a jövő hétig nem lesz újabb szigorítás.

A kormány a járványhelyzet értékelése miatt hetente ülésezik, a szerdai ülésen is áttekintették a járványhelyzetet és a gazdasági helyzetet, arra a döntésre jutottak, hogy az eddigi intézkedések elegendőek. Ez egyben azt jelenti, hogy a jövő szerdai kormányülésig nem lesz szigorítás.

Arra a kérdésre, hogy szigorít-e a kormány karácsonyig, Gulyás azt mondta: Kövér László házelnök pontosan fogalmazott, miszerint nincs szándék a szigorításra, de ha szükséges, enyhíteni és szigorítani is készen állnak. December 10-ig tudnak álláspontot kialakítani a karácsonyi intézkedésekkel kapcsolatban - mondta a kancellária első embere csütörtökön.

Majd Orbán Viktor kormányfő péntek reggel arról beszélt, hogy a koronavírus-járványnál egyelőre nem lát biztató jeleket, de a helyzet kezelhetőnek tűnik. Akkor a miniszterelnök úgy fogalmazott, hogy a karácsony kapcsán egyelőre nem tudják megmondani, milyen szabályok szerint kell majd élni a karácsonyi ünnepek és újév idején.

Mindezek nyomán logikusnak és nem túl konkrétnak tűnik a szombati két mondat, mivel a másfél hét múlva, december 9-én esedékes kormányülésig még 11 nap van hátra. Ez azt is jelenti, hogy a jövő szerdai, december 2-i kabinetüléstől nem várható érdemi új intézkedés. Ez annak a fényében is valószínű, hogy a szombat reggeli adatok szerint a koronavírus-járvány még nem enyhül, az eddigi legmagasabb napi halálozási adat érkezett, 152 halottal.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Bruce2000, 2020.11.29 10:59

Szilveszterkor meg lehet egész éjjel bulizni majd? Jan. 1. hajnalig, buli, pia, nagy társaságok, tömeg, tánc, stb.stb. ???
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

megalodon, 2020.11.29 09:37

Még 10.000 vagy még 25.000 halott ezt it a kérdés !
Amolyan hamleti

A lényeg, hogy látogasd meg a nagyit meg a nagypapit..
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Darabont1453, 2020.11.29 08:47

A Magyar Kúúúúúrmány háza táján káosz van. Egyik héten bevezetik az öregek vásárlási idősávját, meg az éjszakai kijárási tilalmat, vendéglátó helyek bezárását. Pár nap múlva meg arról hablatyolnak, hogy korlátozások nélküli Karácsony legyen, miközben a napi hullaszámláló már 150 fölött jár. A kórházak átkerültek Kókler Káshler fennhatóságából Pintér Maffiózóhoz. Mert egy maffiavezér jobban ért a kórházak irányításához...KIpcsakisztánban.

Így aztán tényleg mindegy, hogy van-e korlátozás, vagy nincs. Ez attól függ, hogy a Csúti Elmebeteg Pukkandúr éppen milyen hangulatban ébred. Lehet, hogy holnap a kórházakat már a Kakadufejű Szijjártó irányítja. Itt bármi megtörténhet bármikor. És gondolom a papok felől is jön a nyomás, hogy Karácsonykor szeretnének körmeneteket és misézést, és Káshler Kókler szerint amúgy is a 10 parancsolat a megoldás a betegségekre.

Vagy egyszerűen már nincs több ötlet a tarsolyban, mint az imádkozás.....XDDDDD
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html