Kövér László szerint mentalitásváltásra is szükség van, hogy több gyerek szülessen

Kövér László szerint a demográfiai helyzet javításához a gyermekvállalás útjában álló akadályok lebontásán túl mentalitásváltásra is szükség van - írta az MTI. A politikus szerint az a jó magyar, akinek 3-4 gyereke, 9-16 unokája van, valamennyien magyarul beszélnek, és elkötelezettek a nemzet ügye iránt.
Domokos Erika, 2019. augusztus 10. szombat, 19:06
Fotó: Pixabay

Az Országgyűlés elnöke Gyergyószentmiklóson beszélt erről szombaton délután, az Erdélyi Magyar Ifjak (EMI) egyesület nyári táborában szervezett pódiumbeszélgetésen.

Magyarország élen jár Európában abban, hogy a GDP-je közel öt százalékát fordítja a népesedéspolitikára, de a kormány családpolitikája csak azt célozza, hogy elhárítsa a gyermekvállalás fizikai és anyagi akadályait a fiatalok útjából. A munka neheze azonban csak ezután jön, mert a kedvezőtlen demográfiai folyamatok megfordításához mentalitásváltásra is szükség van - mondta az MTI szerint Kövér László.

"Az a jó magyar, akinek három-négy gyereke van"

Divattá kell tenni a többgyermekes családmodellt. Kövér szerint erre Székelyföldön van már pozitív példa. Egy meg nem nevezett községben a születések száma meghaladta a temetésekét, mert divattá vált a 2-3-4 gyermekes család. A gyermekvállalási kedvet a közösség mintaadó ereje befolyásolja. Rá kell ébreszteni az embereket arra, hogy nem az a jó magyar, aki magyarul beszél, hanem az, akinek három-négy gyermeke, 9-16 unokája van, valamennyien magyarul beszélnek, és elkötelezettek a nemzet ügye iránt - véli Kövér László.

Kövér László azt is elmondta, hogy egy pénzügyileg stabil, gazdaságilag prosperáló, népesedésben jövőt ígérő, nemzetközi szempontból növekvő tekintéllyel bíró, erős családokból, erős lokális és egyházi közösségekből felépülő Magyarországot szeretnének látni, amely a magyarok által is lakott országokkal kölcsönösen előnyös kapcsolatok sűrű szövedékén keresztül kapcsolódik össze.

Olyan helyzetet kell előidézni, amelyben Magyarország és szomszédai kölcsönösen érdekeltek a másik sikerében. Ha ez működő modell Magyarország és Szerbia viszonyában, nem kell feladni a reményt, hogy előbb-utóbb a román-magyar viszonyt is ez jellemzi majd - mondta a fideszes politikus.

Kövér László szerint büszkeségre ad okot, hogy a magyar nemzettudatnak pozitív tartalma van. "Ha azt kell megválaszolnunk, hogy miért jó magyarnak lenni, ezernyi jó választ tudunk felhozni, és senkinek nem jut eszébe, hogy azért, mert utálom a románokat vagy a szlovákokat. Ez bennünket jobb helyzetbe hoz, mint azokat, akik ebből a helyzetből nem tudnak kilépni."

A Sorbán Örs EMI-elnök által moderált pódiumbeszélgetésen Szász Jenő, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke és Mezei János, a Magyar Polgári Párt (MPP) elnöke is részt vett. Szász Jenő megannyi adatot felsorakoztatva jelentette ki, hogy viszonylagos Székelyföld gazdasági leszakadása, egy sor mutató azt is jelzi, hogy a térség jobban teljesít, mint Románia más régiói. Szász is, Mezei János is a közösség cselekvőképességének a visszaállítását tartotta a legfontosabbnak - írta az MTI.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

rigolya, 2019.08.12 18:53

@OV: khm...

2011 óta dinamikusan nő az egyházi agymosásban 4-12-15-17 évig részt vevők aránya és száma.

Hála a gerinctelen fidesznyik oktatáspolitikának, ahol 4x annyit ér az egyházi iskolába járó diák, mint a saját állami közoktatási intézményeibe járók.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

lauda, 2019.08.12 16:29

@OV: Igazad van !! A magadfajták ne szaporodjanak !!!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

OV, 2019.08.12 11:46

Tisztelt hozzászólók!
Kövér László mint megélhetési politikus ismét példáját adta annak, hogy az új (politikai burzsoázia) elit: mennyire elszakadt a valóságtól, és mennyire nevetséges érvrendszereket ad(nem a valóságnak, csak úgy, hisz meg kell élnie mint politikusnak)
FOGALMA SINCS a mai fiatal generációk attitűdjeiről, elvárás-rendszereiről, jövőképeikről, egzisztenciális rendszereiről...de még társadalomtudományilag sem tájékozott!
Tegyük hozzá gyorsan: ki ano emlékszik a Fidesz létrejöttére: Kövér Lászlótól soha, senki, se pártja, se az állam, se szavazói nem vártak el sose HOZZÁÉRTÉST(csak úgy van-mint ahogy gaz is kéretlenül kinő, és tudomásul vesszük)
De nézzük:
Ellentmondások tömkelegét adja:
1.azt mondja: "pénzügyileg stabil, gazdaságilag prosperáló": valaki mondja már meg neki, ha hadovál előtte EGYEZTESSEN a funkcikkal(vagy legalábbis Matolcsyval): épp most izzadja ki magából a NER a gazdaságvédelmi akcióterveket a közelgő gazdasági válság miatt! HOL ÉL EZ AZ EMBER, az az állat?
Nem semmi csávó!
2. Valaki világosítsa már fel: hogy a fiatalok nagy része úgy elküldi a jó izébe...és megmondaná neki: hogy a micsodáját melyik felmenőjébe dugja: nem érti: hogy a csávó nevetség és röhej tárgy a fiataloknál?
Nem érzékeli, hogy elküldik őt a jó szájba....izébe?
Hol él ez???
3. egyházi közösségekből felépülő...mi van?
Nem tudja, hogy a keresztény közösségek már nem játszanak a fiatalok DÖNTŐ hányadában? a 21. század már nem erről szól: az alapértékek adottak..de hogy a fiatalokat már nem ez tartja egyben: hanem a infokommunikációs sztráda!
Nincs azzal gond: hogy ezt a szerencsétlen néha kiáll, és hadovál valamit...de legalább könyörgöm, valaki ültesse már le fiatalok közé, mielőtt RÓLUK gügyög!
Mert a Fidelitász fiataljai NEM egyenlők hazánk fiataljaival nemdebár(hál isten=ők politikusi fiatalok, és az egészen más...(ők elindulnak az elállatiasodó úton)
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

krix7, 2019.08.11 22:22

@rigolya:
Te vagy a troll more, méghozzá a rosszabbik fajtából!
Abból a fajtából, ami akkor is ír ha néha elmarad a bére!
:D
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

rigolya, 2019.08.11 19:17

Különben pont akik 3-4 gyereket szülnek, azon családok legtöbbjét nem is igazán támogatja a kormány.

2010 óta 2 sikert értek el a gerinctelen fidesznyikek:
2011-ben és 2018-ban született a legkevesebb magyar gyerek... A 2019-es számok eddig még alulmúlták a 2018-asat is.

Az a családtámogatási politika, amelyik ennyi idő alatt se jött rá a sikertelenségére, alacsony hatékonyságára, az csak az adóforintokat pazarolja!
De hát a focisták fizetésére és adókedvezményeire is pazaroljuk az adóforintokat!
A stadionokra is!

Mennyi 41 év alatti nő vette fel eddig a "babaváró" 10.000.000 Ft-ját, és fektette államkötvénybe, hogy így nyerjen 20 év alatt 2-6 mFt-t?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html